HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Polisen: Vi kan inte stoppa bränderna

Botkyrka Ingen är gripen för de över 75 bilbränderna i Norsborg. Det säger Ann-Kristin Gunnarsson, polischef i Botkyrka som inte tror det går att stoppa bilbränderna.

Ann-Kristin Gunnarsson, polischef i Botkyrka sedan sex år, har ingen förklaring till att så många bilbränder har skett under våren i Norsborg.

– Det är en liten klick som förstör för alla vanliga människor. Det konstiga är att de som förstör själva bor i områdena och förstör för sina grannar, säger hon.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrningAirbnb och pengar.

Det har brunnit i över 75 bilar på kort tid, har ni gripit någon?

– Nej, vi har en del tips men det finns inga bevis i form av filmer, sedan är det ett stort problem att ingen vågar vittna.

Hur kan man stoppa bränderna?

Annons
Läs ocksåHyrde ut till prostituerade 79 gånger – nu hamnar hyresgästen i fängelseprostitution i lägenhet

 – Jag tror inte det går att stoppa dem. Det är inte så lätt men om någon vet hur det ska kunna stoppas får de gärna höra av sig till oss och berätta, säger hon.

Vad har ni gjort för att få bukt med problemet?

– Vi har varit mer närvarande i området, sedan har vi i vår satsning Alexander fokuserat på att gripa de som sysslar med organiserad brottslighet.

Läs ocksåHans Fingal, 89, rädd för att brinna inne – så dåligt är brandskyddet i trygghetsboenden: ”Måste bli ändring”

Vad har de för koppling till bilbränder?

Annons

–- Även om inte de sysslar med bilbränder är de med och styr områden och skapar parallella samhällen där unga tycker det är ok att vara kriminell och det är viktigt att bryta sönder de strukturerna och skicka en signal att det är fel, säger hon.

Läs också Boverket medger: brandskyddet brister på trygghetsboenden: "Inte lyckat" Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.