Annons

Poolförbud får backning

Nyheter Hyresvärdarna främsta argument för att neka hyresgästerna flyttbara pooler i trädgården håller inte. Det står klart efter ett beslut i hyresnämnden.​
En hyresgäst i skånska Bjuv blev förra året uppsagd från sitt hyresradhus av det kommunala bostadsbolaget. Orsaken var att hon satt upp en pool i trädgården, något som var förbjudet, enligt bostadsbolaget.
 
Motiveringen till förbudet var att det var bolaget som var skyldig vid en eventuell olycka, inte hyresgästen. 
 
Men det är fel, visar ett färskt beslut i hyresnämnden. I stället är det hyresgästen som bär ansvaret för poolen och därmed är inte värdens motivering inte längre giltig.
 
Hyresgästen i Bjuv får nu ha kvar både lägenhet och pool och beslutet kan få konsekvenser för fler hyresgäster i landet, enligt Eva-Lena Agetoft, jurist vid Hyresgästföreningen.
 
– Hyresvärdarnas främsta argument till att förbjuda poolerna har ju varit ansvarsfrågan. Och det håller ju inte längre. De hyresgäster som sätter upp pooler är själva ansvariga, säger Eva-Lena Agetoft.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Studsmattans vara eller inte vara Pool – ett bad med förhinder Obefogad rädsla bakom bostadsbolagens hoppförbud Fritt fram att bada Fritt att bada i Västmanland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.