Annons

Pris till reporter på Hem och Hyra

Nyheter Hem & Hyras reporter Eva-Maria Fasth fick på onsdagen Olle Engkvistpriset på 14 500 kronor för att studera den höga andelen hyresrätter i Schweiz.​

​Hur kommer det sig att över 90 procent av invånarna i Genève i Schweiz bor i hyresrätt?

Annons
Det ska Hem & Hyras reporter Eva-Maria Fasth undersöka på plats och jämföra med situationen i Sverige där andelen hyresrätter minskar.
– Det är intressant att hyresrätten är en så stor upplåtelseform i världens rikaste land, Schweiz samtidigt som hyresrätten i Sverige blir alltmer marginaliserad, säger Eva-Maria Fasth.
 
Hon besöker Genève i april i samband med ett styrelsemöte för IUT, den internationella hyresgästunionen.
– Då är den schweiziska hyresgäströrelsen samlad och jag vill förstås höra deras syn på saken. Men först och främst ska jag prata med vanliga hyresgäster i Genève, säger Eva-Maria Fasth som fått 14 500 kronor i stipendium av Stockholms av Stockholms Byggnadsförening som förvaltar Olle Engkvist-priset.
Totalt delades Olle Engkvist-priset ut till 13 stipendiater. däribland Peder Alton, Dagens Nyheter, som ska studera villor i Los Angeles och frilansjournalisten Marit Larsdotter som ska undersöka hur man bygger och planerar på ett sätt som skapar trygghet och minskar brottsligheten i New York.
 
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Överfall i tvättstuga – trostjuv slog hyresgäst med hammare Hos Jessica får katterna bestämma stilen Ett nytt sätt att bo i hyresrätt – villaliv på 35 kvadrat Mäklare varnas efter affär med hyreshus Rätt förberedd – när krisen kommer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.