Annons

Rättviks Fastigheter vill sälja lägenheter

Rättvik ​Rättviks kommunala fastighetsbolag vill sälja 59 lägenheter i kvarteret Lantmätaren i centrala Rättvik. Intäkterna från försäljningen vill företaget använda till att rusta sina kvarvarande lägenheter.

​Rättviks kommunala bostadsföretag, Rättviks Fastigheter AB, har haft låga hyresnivåer genom åren. Nackdelen med det har varit att man inte kunnat lägga undan medel till renoveringar och rust.

– Det är därför vi vill sälja Lantmätaren, för att frigöra kapital helt enkelt, och vi har redan flera intressenter, säger ordförande i Rättviks Fastigheter AB, Björn Guström, (FP).

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det finns inga krav på att den som köper redan ska finnas på den lokala bostadsmarknaden i kommunen eller länet men Björn Guström menar att om det finns en möjlighet att sälja lokalt så gör kommunen gärna det.

Annons

Han hoppas också att både kommunen och privata fastighetsägare snart ska börja bygga nya lägenheter i Rättvik:

– För kommunen är det viktigt att vi kan erbjuda de äldre som nu säljer sina gårdar ett bra boende i centrum. Kan vi det kan också barnfamiljer flytta in från andra kommuner och ta över gårdarna.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.