HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rättviks Fastigheter vill sälja lägenheter

Rättvik ​Rättviks kommunala fastighetsbolag vill sälja 59 lägenheter i kvarteret Lantmätaren i centrala Rättvik. Intäkterna från försäljningen vill företaget använda till att rusta sina kvarvarande lägenheter.

​Rättviks kommunala bostadsföretag, Rättviks Fastigheter AB, har haft låga hyresnivåer genom åren. Nackdelen med det har varit att man inte kunnat lägga undan medel till renoveringar och rust.

– Det är därför vi vill sälja Lantmätaren, för att frigöra kapital helt enkelt, och vi har redan flera intressenter, säger ordförande i Rättviks Fastigheter AB, Björn Guström, (FP).

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

Det finns inga krav på att den som köper redan ska finnas på den lokala bostadsmarknaden i kommunen eller länet men Björn Guström menar att om det finns en möjlighet att sälja lokalt så gör kommunen gärna det.

Han hoppas också att både kommunen och privata fastighetsägare snart ska börja bygga nya lägenheter i Rättvik:

– För kommunen är det viktigt att vi kan erbjuda de äldre som nu säljer sina gårdar ett bra boende i centrum. Kan vi det kan också barnfamiljer flytta in från andra kommuner och ta över gårdarna.

Läs ocksåVattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärdenFörra veckan stängde hyresvärden av vattnet hemma hos Cristian Muñoz, Rebecca Hådell och dottern Luna. Med bara några veckors varsel lyckades familjen snabbt hitta en andrahandslägenhet de kan bo i under den månad som renoveringen väntas pågå.
Läs också Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000 Chockhöjd hyra stred mot lagen – nu får Håkan och Tinnas värd betala skadestånd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.