HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regionordförande Björn Johansson lämnar sina uppdrag

Östergötland Björn Johansson lämnar med omedelbar verkan alla sina uppdrag som förtroendevald i Hyresgästföreningen. Orsaken är personliga skäl, meddelar föreningen i ett pressmeddelande.
Foto: Annika Wallsson
Björn Johansson

I drygt tio år har Björn Johansson varit regionordförande för Hyresgästföreningen i Sydost. Han sitter även som ledamot i förbundsstyrelsen. Nu väljer han att lämna alla sina uppdrag med omedelbar verkan.

I ett pressmeddelande skriver Hyresgästföreningen att beslutet togs efter en diskussion med förbundsordförande Marie Linder om föreningens etiska riktlinjer.

”Jag har varit tydlig med att man måste följa våra etiska riktlinjer när du har ett förtroendeuppdrag på Hyresgästföreningen. Björn håller helt med och bestämde själv att lämna alla sina uppdrag. Sådana händelser är alltid tråkiga. Björn har gjort mycket gott för Hyresgästföreningen i sina 20 år hos oss”, skriver Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen, i pressmeddelandet.

På sin facebooksida meddelade Björn Johansson sitt beslut i går kväll.

”Idag lämnar jag alla mina uppdrag för Hyresgästföreningen på grund av personliga skäl. Det är tungt men samtidigt rätt beslut. Här har jag haft förmånen att engagera mig men också inspirera fler att aktivera sig i sina bostadsområden och organisationens politiska arbete.

Det som lockade mig hit för ca 30 år sedan var den stora bredden i engagemang. Här finns det möjlighet att starta igång insatser i allt från granngemenskap till byggteknik.

Det roligaste är ändå att jag haft förmånen att träffa alla förtroendevalda, att tillsammans arbeta för ett bättre boende för våra medlemmar, hyresgästerna och påverka politiken.

I Sydost tar vice regionordförande Inger Borg tillfälligt över posten som regionordförande fram till regionfullmäktige som hålls i april i år.

 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.