HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rikshem säljer alla sina lägenheter i Göteborg

Göteborg Rikshems samtliga lägenheter i Göteborg övertas av Wallenstam den sista september i år. Som en konsekvens går människor miste om sin kötid.

Idag förvaltar bostadsbolaget Rikshem 269 lägenheter i centrala östra Göteborg. Nästan samtliga lägenheter ligger kring Gubberoparken invid Olskrokstorget, några finns också på Friggagatan vid Svingeln. Det kommer snart att ändras. Nyligen stod det nämligen klart att Wallenstam köper fastigheterna, och tar över från och med den sista september i år.

De hyresgäster som idag har förstahandskontrakt hos Rikshem får förstås bo kvar, med Wallenstam som ny hyresvärd. Människor som samlat kötid hos Rikshem i förhoppningen att få ett förstahandskontrakt i Göteborg förlorar däremot den möjligheten.

Annons
Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

– Så är det. Wallenstam har egna system för att förmedla sina lägenheter, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

Samtidigt köper Rikshem över 500 lägenheter av Wallenstam i Helsingborg. Som Hem & Hyra skrivit om tidigare har Rikshem den senaste tiden expanderat kraftigt i Helsingborg, bland annat genom att köpa flera fastigheter av det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem.

Annons
Fakta: Rikshem

Rikshem har en nationellt kösystem. Efter att du registrerat dig på deras hemsida sparar du ködagar som kan användas för att söka deras lägenheter över hela Sverige, med undantag för Storstockholm.

De fastigheter som berörs av Rikshems försäljning till Wallenstam är Redbergsvägen 11 A-B, Gradmansplatsen 1, Redbergsvägen 17 A-B, Lagerströmsplatsen 4, Kobbarnas väg 8, Friggagatan 25 och Norra Gubberogatan 5, 7, 9, 11 och 23 B.

Läs också Är du länge i källaren - då kan larmet gå Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Maktskifte stoppar ombildningar i Göteborg Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.