Annons

Rikshem säljer alla sina lägenheter i Göteborg

Göteborg Rikshems samtliga lägenheter i Göteborg övertas av Wallenstam den sista september i år. Som en konsekvens går människor miste om sin kötid.

Idag förvaltar bostadsbolaget Rikshem 269 lägenheter i centrala östra Göteborg. Nästan samtliga lägenheter ligger kring Gubberoparken invid Olskrokstorget, några finns också på Friggagatan vid Svingeln. Det kommer snart att ändras. Nyligen stod det nämligen klart att Wallenstam köper fastigheterna, och tar över från och med den sista september i år.

De hyresgäster som idag har förstahandskontrakt hos Rikshem får förstås bo kvar, med Wallenstam som ny hyresvärd. Människor som samlat kötid hos Rikshem i förhoppningen att få ett förstahandskontrakt i Göteborg förlorar däremot den möjligheten.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Så är det. Wallenstam har egna system för att förmedla sina lägenheter, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

Samtidigt köper Rikshem över 500 lägenheter av Wallenstam i Helsingborg. Som Hem & Hyra skrivit om tidigare har Rikshem den senaste tiden expanderat kraftigt i Helsingborg, bland annat genom att köpa flera fastigheter av det kommunala bostadsbolaget Helsingborgshem.

Annons
Fakta: Rikshem

Rikshem har en nationellt kösystem. Efter att du registrerat dig på deras hemsida sparar du ködagar som kan användas för att söka deras lägenheter över hela Sverige, med undantag för Storstockholm.

De fastigheter som berörs av Rikshems försäljning till Wallenstam är Redbergsvägen 11 A-B, Gradmansplatsen 1, Redbergsvägen 17 A-B, Lagerströmsplatsen 4, Kobbarnas väg 8, Friggagatan 25 och Norra Gubberogatan 5, 7, 9, 11 och 23 B.

Läs också Rikshem krävde Abdullah på 140 000 kronor för nedrökt lägenhet – slipper undan med en bråkdel Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Fick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.