HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så blir de nya husen i Slite

Slite Tre huskroppar med 18 lägenheter. Så ser Gotlandshems planer ut för de hyreshus som ska byggas i Slite och kanske redan med start i vinter.

I början på sommaren gav regionstyrelsen på Gotland klartecken till att sälja marken i kvarteret Othem Ejdern 6 i Slite till bostadsbolaget Gotlandshem. Tomten i korsningen Storgatan–Genvägen har stått byggklar sedan 2008 och har tidigare varit planerad för bostadsrätter.

Där planerar Gotlandshem nu bygga tre stycken tvåvåningshus bestående av tio stycken tvårumslägenheter och åtta stycken trerumslägenheter i olika storlekar. I början av året anordnades en dialogdag i Slite för att få in synpunkter från allmänheten om hur de nya bostäderna ska se ut.

Läs ocksåGotlandshem stoppar sommaruthyrning

– Dialogdagen har inneburit att vi ser över planlösningar, lägenhetsstorlek, utemiljön och ur hållbarhetsperspektiv bygga uppsamling för regnvatten, skriver Conny Hederstedt, byggprojektledare, i ett pressmeddelande.

Närmast väntar att lämna in ansökan om bygglov och att upphandla vem som ska få uppdraget att bygga. Något som Gotlandshem tror tidigast kan vara klart under hösten.

— Förhoppningen är att vi ska kunna ta spadtag redan i vinter och att bostäderna kan stå klara för inflyttning till årsskiftet 2020–2021, säger Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Läs ocksåÖver tio års väntan på lägenheter i Visby

Det är första gången sedan 1992 som Gotlandshem i så fall bygger nya hyresbostäder utanför Visby. Satsningen i Slite innebär en investering på uppskattningsvis 40–45 miljoner kronor.

— Vi har inte tänkt att lägenheterna ska rikta sig till någon särskild målgrupp som seniorbostäder eller så. Men vi har märkt att det finns en efterfrågan bland många äldre som vill lämna sina villor och flytta in i nya lägenheter, säger Elisabeth Kalkhäll.

Läs också Gotlandshem kritiseras för tomtaffär Fortsatt strid om Gotlandshyror Stopp för nya hyreshus i Slite

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.