HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så mycket byggde, rev och sålde allmännyttan i din kommun

Nyheter Trots bostadsbristen rivs det fortfarande. Förra året var allmännyttan i Helsingborg var flitigast med rivningskulan. 27 av de 98 bostäder som kommunala bostadsbolag runt om i landet rev fanns i Skånekommunen.
I vilka kommuner byggde allmännyttan nya lägenheter? I vilka kommuner revs det lägenheter? Nu har 2017 års siffror kommit.

Nästan lika många lägenheter ägda av allmännyttan revs i Falkenberg och Hultsfred, 20 respektive 16 stycken.

Detta enligt den årliga bostadsmarknadsenkäten från Boverket, som också visar att de allmännyttiga bostadsbolagen lät bygga drygt 9 600 nya lägenheter under året. Allra flest, knappt 1 800 stycken, hamnade i Stockholms kommun. I Malmö byggde allmännyttan under året 520 nya lägenheter och i Göteborg 309.

Läs ocksåSnart dags för inflyttning i bankvalvet i Boxholm

När det handlar om sålda lägenheter ligger allmännyttan i Malmö och Umeå högst med 1 660 respektive 1 601. Detta kan jämföras med antalet sålda lägenheter i hela Stockholms län, som under 2017 uppgick till 1 350 stycken.

85 kommuner rapporterar att det förra året inte skedde några förändringar i bostadsbeståndet, sju av dessa ligger i Stockholms län.

Hur har allmännyttans bostadsbestånd förändrats i din kommun? Se listan.

Läs ocksåKommun betalade 3,7 miljoner i förskottshyra – fick inga bostäder
Fakta: Nybyggen och rivningar 2017

Fält kan ha lämnats blanka av olika anledningar, bland annat om kommunen inte har svarat eller inte har något allmännyttigt bostadsbolag.

Källa: Bomarknadsenkäten 2018, Boverket

Läs också Medlemstappet som en uddamålsförlust Norrlands medlemmar fick hjälp värt miljoner "Fri hyressättning på nybyggt är ett slagträ som inte påverkar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.