HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sägs upp efter svartuthyrning

Göteborg Var man har folkbokfört sig spelar stor roll för hyresnämnden. Det fick en man i Mölndal erfara. Nu förlorar han sitt förstahandskontrakt.

Mannen hade hyrt en 4:a i Bergsjön av privatvärden Bovista sedan våren 2012. Men någon gång därefter upptäckte hyresvärden att allt inte stod rätt till: När fastighetsskötaren knackade på fanns mannen – som stod på kontraktet – inte där. Istället var det flera andra personer i lägenheten.

Hyresvärden tog saken till hyresnämnden. Där hävdade Bovsita att mannen hyrt ut lägenheten utan tillstånd, och att han dessutom inte har behov av den. Detta eftersom han ända sedan våren 2012 varit folkbokförd på en adress i Mölndal. Däremot är fem andra vuxna personer folkbokförda i lägenheten i Bergsjön.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Mannen hävdade å sin sida att adressen i Mölndal bara är hans företagsadress. Hans faktiska bostad är lägenheten i Bergsjön, hävdade han.

Men hyresnämnden gick på värdens linje.

I sitt beslut skriver man att mannen ”är inte och har aldrig varit folkbokförd i prövningslägenheten”. Därmed anser nämnden att det är bevisat att mannen hyrt ut sin lägenhet i andrahand utan tillstånd.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Mannen förlorade sitt förstahandskontrakt.

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.