HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sajternas svar på värdarnas kritik

Östergötland Bolagen som driver bostadssajterna slår ifrån sig kritiken och hävdar att de har fått in väldigt få klagomål från kunder och hyresvärdar.

Enlig Soendagsavisen, som driver Bostadsportal.se, är grundtanken att samla bostadsannonserna på ett ställe så att kunden inte behöver besöka flera olika hemsidor.

”Det innebär att vi även visar annonser som kräver ytterligare registrering hos hyresvärdar, och de som har bostadskö. Det skriver vi också i dessa fall ut i annonsen när den visas på vår sida”, skriver Elin Maria Roslyng, kommunikatör på Bostadsportal.se i ett mejl.

Läs ocksåBetalsajterna som lockar med bostäder

Bolig.dk, som driver hyrenbostad.se, menar att de inte behöver hyresvärdarnas tillstånd för att publicera länkar till deras lediga lägenheter.

Annons

”Själva länkningen till hyresobjektet är inget man behöver tillstånd för. Hade man behövt det så hade inte Google Adwords kunnat existera” skriver Patrik Gotlib, Sales & Business Development Manager på hyrenbostad.se, i ett mejl.

I de fall de publicerar texter och bilder på bostäder så finns det muntliga avtal med samtliga hyresvärdar, till exempel med en ”Marie” på Stångåstaden, hävdar Bolig.dk. Men det förnekas av Stångåstaden som inte sluter muntliga avtal.

Läs ocksåSå vill partier förmedla bostäder

Några andra hyresvärdar vill inte Patrik Gotlib lämna ut, i stället meddelar han att avtalen ska ses över.

Annons

”Där är planlagt att köra en service-samtals runda här till våren på alla våra 3 000 länknings-partners för att dubbelkolla att våra avtal fortfarande gäller.” skriver Patrik Gotlib.

Läs också Konsumentverket ändrar sina tips

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.