HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Konsumentverket ändrar sina tips

Östergötland Konsumentverkets råd är att vara noggrann i valet av bostadssajter. Samtidigt tipsar de själva om sidor som kritiseras av hyresvärdarna. Något som verket har ändrat efter Hem & Hyras artiklar.

På nätet finns olika typer av sajter som erbjuder lediga bostäder. De som erbjuder annonser och de som förmedlar bostäder på hyresvärdarnas uppdrag. I Östergötland finns till exempel Homeq.se och Bostadsregistret.se som förmedlar lägenheter åt vissa hyresvärdar, både gratis och mot avgifter.

– Det gäller att man förstår skillnaden på de här olika typerna av tjänster. Att man sätter sig in villkoren och förstår vad det är för tjänst man betalar för, säger Maria Nilsson, som arbetar som jurist på Konsumentverket.

Läs ocksåBetalsajterna som lockar med bostäder

En förhållandevis låg avgift i början kan växa snabbt större, om man inte läser villkoren noga.

Annons

– Det kan exempelvis vara en prenumeration och då gäller det att man säger upp den i tid, förklarar Maria Nilsson.

På Konsumentverkets informationssida, omboende.se, tipsar de dock till två bostadssajter, hyrabostad.se och bostadsdeal.se, som har kritiserats av hyresvärdarna.

Läs ocksåSajternas svar på värdarnas kritik

– Jag vet inte varför vi har lagt ut länkar till de här sidorna. Vi ska kolla över det när vi nu blivit uppmärksammade på det, säger Maria Nilsson.

Annons

Efter Hem & Hyras intervju har Konsumentverket plockat bort länkarna till de aktuella bostadssajterna.

Läs också Så vill partier förmedla bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.