Annons

Samverkan efter branden i Timrå

Timrå ​Branden totalförstörde fastigheten där elva personer hade sina hem. Samtidigt slogs el, vatten och värme ut i hela bostadsområdet.
Mitt i natten väcktes de boende på Näsängsvägen i Timrå av att fastigheten stod i lågor. Samtliga personer hann lämna huset innan det var helt övertänt och ingen fick några allvarligare skador. Fastigheten brann ner till grunden. Element exploderade. El, vatten och värme slogs ut i hela bostadsområdet.
 
– Vi gör allt vi kan i den här tråkiga situationen, säger Niklas Holm, förvaltare för fastigheterna på Näsängsvägen.
 
Efter att ha tagit hand om de drabbade i den nerbrunna fastigheten sattes fokus på att få igång vatten, el och värme i de andra husen. Ett jobb som visade sig inte vara det lättaste då det inte fanns några ritningar på hur ledningarna dragits.
Förvaltaren hade ett möte med de boende i området.
 
– Vi har fixat ledningarna nu, men de boende efterlyste en krisgrupp så jag tog kontakt med Hyresgästföreningen direkt. Vi har ett mycket bra samarbete.
 
I dag, tisdag, ett och ett halvt dygn efter branden, öppnar därför
Hyresgästföreningen sin lokal på Tallnäs. På plats kommer representanter från Svenska kyrkan, polisen, räddningstjänsten, fastighetsägaren och Hyresgästföreningen att finnas.
 
– De som förlorade sina hem har fått mycket bra hjälp redan. Vi vänder oss i första hand till de som bor i området. Grannarna har mycket frågor och är oroliga. Många mår dåligt och kan vi göra något för hyresgästerna i den här situationen så ska vi göra det, säger Lena Bolander, Hyresgästföreningen. 
 
Fastigheterna på Näsängsvägen var en gång gamla arbetsbostäder och byggdes av Wifstavarvsbolaget. I dag ägs de av IFH Properties. Förvaltaren Niklas Holm kartlägger nu möjligheterna att hitta nya bostäder till de drabbade.
 
– Vi hade fyra lediga lägenheter som vi kunde erbjuda direkt efter att vi städat ur dem. Men det är en nödlösning. Vissa har fått flytta in i ettor som egentligen en hade en trea. Men jag tror att vi ska hitta lösningar till alla. Vi har ett bra samarbete med Timråbo, säger Niklas Holm.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Två personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt" Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Skulle äta pommes frites och lökringar – orsakade skador för 787 000 kronor Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.