Annons

Satsar på ett tryggare Nacksta

Sundsvall Trygghetsvandringen i Nacksta och Sallyhill i onsdags kväll blev lyckad. – Nu tar vi krafttag för att trygga områdena, säger Mitthems vd som var med.

Klockan 18.00 i onsdags kväll samlades runt 60 personer utanför Frälsningsarméns lokaler på Nackstavägen 14. Skaran bestod delvis av en trygghetsgrupp med representanter från Frälsningsarmén, polisen, Nacksta fritidsgård, kommunens service- och teknikförvaltning, socialtjänsten, svenska kyrkan, lokala skolor och förskolor samt bostadsbolaget Mitthem.

– Men merparten var faktiskt hyresgäster, säger Mitthems nytillträdde vd Marie Selin som också deltog i trygghetsvandringen. Det var en fantastiskt bra uppslutning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Uppdelade i grupper trygghetsgranskades bostadsområdena i både Nacksta och Sallyhill. Brister i miljön dokumenterades och fotades.

– Det handlar mest om trasiga lampor, för höga buskage och liknande saker som ska åtgärdas, säger Selin. Hyresgästerna kom också med en del synpunkter på ljussättning och krav på fler ljuskällor.

Annons

Det är framförallt i Nacksta som tryggheten bör förstärkas, menar hon.

Läs ocksåTjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter matFlera sammansatta bilder av tingsrätten, en trappuppgång och två mörka silhuetter.

– Det är mest utmaningar i det området och det har varit en del störningar där så att störningsjouren fått rycka ut vid några tillfällen. Vi nu ta ett krafttag för att förbättra situationen där.

En sammanställning av all dokumentation från vandringskvällen ska göras av Nacksta fritidsgård och sedan presenteras för kommunen och Mitthem.

– Då får vi läsa resultatet och se vad vi på Mitthem kan göra föra att dra vårt strå till stacken.

Annons
Läs ocksåSuccé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet"

 

 

Läs också Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.