HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Satsar på ett tryggare Nacksta

Sundsvall Trygghetsvandringen i Nacksta och Sallyhill i onsdags kväll blev lyckad. – Nu tar vi krafttag för att trygga områdena, säger Mitthems vd som var med.

Klockan 18.00 i onsdags kväll samlades runt 60 personer utanför Frälsningsarméns lokaler på Nackstavägen 14. Skaran bestod delvis av en trygghetsgrupp med representanter från Frälsningsarmén, polisen, Nacksta fritidsgård, kommunens service- och teknikförvaltning, socialtjänsten, svenska kyrkan, lokala skolor och förskolor samt bostadsbolaget Mitthem.

– Men merparten var faktiskt hyresgäster, säger Mitthems nytillträdde vd Marie Selin som också deltog i trygghetsvandringen. Det var en fantastiskt bra uppslutning.

Läs ocksåMacheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta

Uppdelade i grupper trygghetsgranskades bostadsområdena i både Nacksta och Sallyhill. Brister i miljön dokumenterades och fotades.

– Det handlar mest om trasiga lampor, för höga buskage och liknande saker som ska åtgärdas, säger Selin. Hyresgästerna kom också med en del synpunkter på ljussättning och krav på fler ljuskällor.

Annons

Det är framförallt i Nacksta som tryggheten bör förstärkas, menar hon.

Läs ocksåExpert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas”Skjutningar gör att folk förblir otrygga

– Det är mest utmaningar i det området och det har varit en del störningar där så att störningsjouren fått rycka ut vid några tillfällen. Vi nu ta ett krafttag för att förbättra situationen där.

En sammanställning av all dokumentation från vandringskvällen ska göras av Nacksta fritidsgård och sedan presenteras för kommunen och Mitthem.

– Då får vi läsa resultatet och se vad vi på Mitthem kan göra föra att dra vårt strå till stacken.

Annons
Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

 

 

Läs också Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.