Annons

Satsning i Rimforsa gav resultat

Kinda Hyresgästföreningen Kinda-Ydre slåss för sin överlevnad. Nu har höstens dörrknackning gett visst resultat.

Som Hem & Hyra berättat tidigare tampas Hyresgästföreningen Kinda-Ydre med svårigheter att locka nya förtroendevalda. De som valt att engagera sig blir allt färre och allt äldre, trots att antalet medlemmar ökade i området under förra året.

För att försöka locka fler att engagera sig testades i höstas ett nytt grepp. Föreningsföreträdare knackade dörr hos medlemmar i Rimforsa för att helt enkelt vädja till dem att ställa upp. Flera uttryckte intresse och när Kinda-Ydre-föreningen höll sitt årsmöte i veckan valdes en av hyresgästerna som fick besök under höstens kampanj in i styrelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Det är viktigt att vara med och påverka den miljö som man bor i, säger Gudrun Nääs, nyvald styrelseledamot.

Det innebär att föreningen lyckades få ihop en styrelse och verksamheten kan fortsätta. Mikael Kronstrand, som omvaldes som ordförande i föreningen för ytterligare två år, säger att förhoppningen var att ännu fler skulle nappa men att han är glad att insatsen i alla fall gett visst resultat.

Annons

— Men medlemmarna står inte precis i kö för att bli förtroendevalda tyvärr, säger han.

Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.

Vid årsmötet utsågs också ett nytt husombud för hyresgästerna hos Södertegs i Rimforsa, Sara Södling. Med sina 32 år är hon yngst bland de förtroendevalda i Kinda-Ydre-föreningen. Hon tycker att det är synd att inte fler i hennes egen ålder är engagerade, men är samtidigt inte förvånad över läget.

— Jag tror att det dels handlar om att man känner sig lite rädd eftersom man inte vet vad man ger sig in i. Men mest tror jag att det är för att man känner att man inte har tid. Folk prioriterar andra saker i livet helt enkelt, säger Sara Södling.

Sara Södling är nytt husombud i Rimforsa.

Hon ser fram emot uppdraget som husombud och tycker att det ska bli intressant.

Annons

— Det finns en hel del att ta tag i där jag bor. Underhållet behöver bli bättre till exempel, säger hon.

Före och efter årsmötesförhandlingarna fick deltagarna se och höra coverbandet Get back framföra musik från rockens ungdomstid.

Läs också Domstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.