HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Satsning i Rimforsa gav resultat

Kinda Hyresgästföreningen Kinda-Ydre slåss för sin överlevnad. Nu har höstens dörrknackning gett visst resultat.

Som Hem & Hyra berättat tidigare tampas Hyresgästföreningen Kinda-Ydre med svårigheter att locka nya förtroendevalda. De som valt att engagera sig blir allt färre och allt äldre, trots att antalet medlemmar ökade i området under förra året.

För att försöka locka fler att engagera sig testades i höstas ett nytt grepp. Föreningsföreträdare knackade dörr hos medlemmar i Rimforsa för att helt enkelt vädja till dem att ställa upp. Flera uttryckte intresse och när Kinda-Ydre-föreningen höll sitt årsmöte i veckan valdes en av hyresgästerna som fick besök under höstens kampanj in i styrelsen.

Läs ocksåCoronakrisen: 4 500 “goda grannar” redo att hjälpa utsatta

— Det är viktigt att vara med och påverka den miljö som man bor i, säger Gudrun Nääs, nyvald styrelseledamot.

Det innebär att föreningen lyckades få ihop en styrelse och verksamheten kan fortsätta. Mikael Kronstrand, som omvaldes som ordförande i föreningen för ytterligare två år, säger att förhoppningen var att ännu fler skulle nappa men att han är glad att insatsen i alla fall gett visst resultat.

— Men medlemmarna står inte precis i kö för att bli förtroendevalda tyvärr, säger han.

Läs ocksåHyresgäster får påskpresent hem i brevlådan

Vid årsmötet utsågs också ett nytt husombud för hyresgästerna hos Södertegs i Rimforsa, Sara Södling. Med sina 32 år är hon yngst bland de förtroendevalda i Kinda-Ydre-föreningen. Hon tycker att det är synd att inte fler i hennes egen ålder är engagerade, men är samtidigt inte förvånad över läget.

— Jag tror att det dels handlar om att man känner sig lite rädd eftersom man inte vet vad man ger sig in i. Men mest tror jag att det är för att man känner att man inte har tid. Folk prioriterar andra saker i livet helt enkelt, säger Sara Södling.

Sara Södling är nytt husombud i Rimforsa.

Hon ser fram emot uppdraget som husombud och tycker att det ska bli intressant.

— Det finns en hel del att ta tag i där jag bor. Underhållet behöver bli bättre till exempel, säger hon.

Före och efter årsmötesförhandlingarna fick deltagarna se och höra coverbandet Get back framföra musik från rockens ungdomstid.

Läs också På fritids i Vänersborg byggs starka individer På boskolan får Muhammad lära sig om sopor och tvättstugan Sara vill hjälpa coronaisolerade i Skinnskatteberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.