HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Satsningar i norr ger toppresultat för Diös

Jämtland – Vi tror stenhårt på våra prioriterade orter i norra Sverige, säger Knut Rost, vd för Diös, ett av landets största privata bostadsbolag.

Diös Fastigheter offentliggjorde delar ur sin bokslutsrapport för 2015 i dag .

Diös visar upp det starkaste förvaltningsresultatet någonsin. Förvaltningsresultatet har stigit med 21 procent jämfört med 421 motsvarande period föregående år – 508 miljoner jämfört med 421 miljoner i fjol. Aktieägarna ska få sin del av kakan och styrelsen har föreslagit en utdelning på 2,85 kronor per aktie.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Och tack vare de Norrlandssatsningar som Diös gjort på sista tiden hoppas man på ett ännu bättre resultat.

– Vi tror stenhårt på våra prioriterade orter i norra Sverige och jag är övertygad om att våra ökade ambitioner och vårt fokus på hållbar stadsutveckling samt lokal närvaro ger oss förutsättningar för ytterligare tillväxt och ökad lönsamhet, säger Knut Rost, vd för Diös Fastigheter, i ett pressmeddelande.

Diös Fastigheter har sålt stora delar av sitt bestånd i Norrland, men samtidigt köpt fastigheter i de städer som man räknar som tillväxtorter.

Läs ocksåUppstickaren Unobo gapar efter mycket i Norrland

2011 köptes hela Norrviddens fastighetsbestånd värt sex miljarder. Norrvidden var då,  med 200 fastigheter, Norrlands största fastighetsbolag.

2012 såldes fastigheter i Sundsvall till privata fastighetsbolaget Tvättbjörnen för 140 miljoner.

På senare tid har Diös alla fastigheter i Härnösand sålts, varav 19 procent bestod av bostäder. 

Läs ocksåSkellefteå invaderas under byggboom: "Råttorna springer över fötterna"råttor ökar när grävmaskiner rör om i marken där de är bosatta..

I Ånge och Timrå såldes industri- och kommersiella fastigheter. I Åre och Lycksele såldes fastigheter med kommersiell verksamhet.

I Skellefteå, som man ser som en av tillväxtorterna i Norrland, fördubblade Diös däremot sitt bestånd. Dessutom har man gjort stora fastighetsinvesteringar i Östersund.

Idag äger Diös 351 fastigheter från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund.

Läs också Stefans granne spred skräck i huset: "Vi vågade inte gå ut" Rekordmånga hyresgäster i Norrland söker juridisk hjälp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.