HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sävebo höjer hyran i januari

Sävsjö Sävebos 466 hushåll får en hyreshöjning med i genomsnitt 2,25 procent från första januari.

Hyresförhandlingarna om nästa års hyra mellan Sävsjös kommunala bostadsbolag Sävebo och Hyresgästföreningen är avslutade.

Parterna har enats om en hyreshöjning på i genomsnitt 2,25 procent. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det att månadshyran höjs med ungefär 134 kronor.

Annons
Läs ocksåKenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande"

Nästan hälften av höjningen handlar om en ökning av underhållet som kommer att landa på 160 kronor per kvadratmeter och år.

– Företaget har ett eftersatt underhåll och samtidigt är det ett litet företag så alla höjningar slår hårt. Men de jobbar med att få allt uthyrt och med effektiviseringar. Samtidigt eftersöker hyresgästerna underhåll och då kan vi inte säga nej till att de ska få ett bättre underhåll än vad de upplever att de har i dag. Det viktigaste är att hyresgästerna får vad de eftersöker, säger Brigitte Widell, förhandlare hos Hyresgästföreningen Sydost.

Annons
Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Kenneth kan förlora sitt bibliotek - enligt hyresvärden är det han kallar hem en lokal Spottande hyresgäst blir av med lägenheten Politiker anklagades för svartuthyrning - fick rätt genom 16 år gammalt löfte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.