Annons

SBB köper Bolunden

Avesta SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, har köpt Bolunden med drygt 450 lägenheter i Avesta och Horndal. Nu äger SBB drygt 2 500 lägenheter i Dalarna.
Foto: Lena Mattsson
Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har köpt Bolundens drygt 450 lägenheter i Avesta och Krylbo.

Det är Avesta kommun som på sin hemsida berättar nyheten. Till artikeln finns en bild på två glada män, Avestas kommunalråd Lars Isacsson och Samhällsbyggnadsbolagets vd Ilija Batljan.

Fastigheterna i Horndal och Avesta byggdes av kommunala Gamla Byn och såldes till Bolunden 2004. 2012 gick Bolunden ut med att man ville sälja sina lägenheter i Dalarna för att koncentrera sig på sina fastigheter i Småland.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Nu har SBB köpt hela Bolunden med sammanlagt 900 lägenheter vilket gör dem till en av landets största privatvärdar.

På Avestas hemsida säger Lars Isacsson:

Annons

– Det är mycket glädjande att ett så stort och växande fastighetsbolag som SBB tror på Avesta och Horndal och förvärvar fastigheter i vår kommun.

Läs ocksåKenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgarantiEn man i 60-årsåldern lutar sig mot dörrposten in till ett hus.

Ilija Batljan har i en intervju med Hem & Hyra tidigare berättat om att Dalarna är speciellt för SBB:

– Det är ett oerhört vackert landskap med stor potential. För oss är det också viktigt att hela Sverige får ökad tillväxt och inte bara storstäderna.

Läs mer om SBBs lägenhetsaffärer i Dalarna här.

Annons
Läs ocksåHär mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”Hans-Erik Pedersen vill att Förbos vinst ska användas till energieffektivisering och andra åtgärder som är vikitga för hyresgästerna, inte föras över till kommunen för att täcka andra utgifter.

Läs mer om SBBs byggplaner i Falun här.

 

Läs också Rekordkrav och kraschade förhandlingar – kaos när 100 000-tals hyror sätts av skiljeman Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.