Annons

SBB vill bygga nytt

Dalarna Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, äger redan nära 2 000 lägenheter i Dalarna men nu kan det bli ännu fler. Företaget planerar att tillsammans med andra företag och på egen hand bygga nytt i Säter, Borlänge och Falun.
Foto: Lena Mattsson
SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, vill bygga nya lägenheter i Säter, Borlänge och Falun.

SBBs samarbetspartner i Borlänge och Falun är KlaraBo och Riksbyggen. I Borlänge vill företagen bygga nya lägenheter i Kvarnsveden. I Falun handlar det om att bygga det nya bostadsområdet Born.

– Affären möjliggör uppförande av trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Affären underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten, skriver KlaraBo på sin hemsida om projektet i Born.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

SBB har dessutom i dagarna sålt byggrätter i Born till kommunala Kopparstaden. Området motsvarar cirka 40 lägenheter.

– SBB har en attraktiv och omfattande byggrättsportfölj och Kopparstadens förvärv visar hur attraktivt Falun och i synnerhet Born är. Vi välkomnar Kopparstaden in i det fortsatta arbetet med detaljplanen, säger Krister Karlsson, vice vd i SBB, i ett gemensamt pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren, som nyligen utsetts till Faluns nya kommundirektör:

Läs ocksåHär är allmännyttans bästa bygge 2024 – vd:n om priset: "Glad och stolt"Fristadbostäders vd Kjell -Ove Sethson är stolt och glad över att det nya trygghetsboendet Prästängen vann utmärkelsen Allmännyttans bästa bygge 2024.

– Vi vill gärna vara med och utveckla Falun och då är detta ett av de mest intressanta områdena i centrala Falun. Vi kan genom vårt engagemang se till att det även byggs hyresrätter.

SBB vill också själva bygga nytt i Säter, det är bland annat det gamla sjukhusområdet som SBB redan äger som ska byggas om och till.

Annons

– Det finns bra pendlingsförutsättning till Borlänge och Falun. Vi tror att det kan locka många att vilja bo här, säger Krister Karlsson på SBB till Dalarnas Tidningar.

Läs ocksåCentralt boende mitt i smeten – om pippin själv får väljaEn fiskmås har lagt bo mitt i en trafikerad korsning. Bussar åker förbi och en andra bild visar äggen den ruvar på.

I förra veckan skrev Hem & Hyra om SBBs rekordväxt och att de nu är en av de största privata hyresvärdarna i Dalarna. Läs mer här.

Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.