HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

SBB vill bygga nytt

Dalarna Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, äger redan nära 2 000 lägenheter i Dalarna men nu kan det bli ännu fler. Företaget planerar att tillsammans med andra företag och på egen hand bygga nytt i Säter, Borlänge och Falun.
Foto: Lena Mattsson
SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, vill bygga nya lägenheter i Säter, Borlänge och Falun.

SBBs samarbetspartner i Borlänge och Falun är KlaraBo och Riksbyggen. I Borlänge vill företagen bygga nya lägenheter i Kvarnsveden. I Falun handlar det om att bygga det nya bostadsområdet Born.

– Affären möjliggör uppförande av trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Affären underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten, skriver KlaraBo på sin hemsida om projektet i Born.

Läs ocksåÄnnu färre nya bostäder nästa år enligt Boverket

SBB har dessutom i dagarna sålt byggrätter i Born till kommunala Kopparstaden. Området motsvarar cirka 40 lägenheter.

– SBB har en attraktiv och omfattande byggrättsportfölj och Kopparstadens förvärv visar hur attraktivt Falun och i synnerhet Born är. Vi välkomnar Kopparstaden in i det fortsatta arbetet med detaljplanen, säger Krister Karlsson, vice vd i SBB, i ett gemensamt pressmeddelande.

I pressmeddelandet säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren, som nyligen utsetts till Faluns nya kommundirektör:

Läs ocksåSKL: 160 000 bostäder kan byggas enligt existerande planer

– Vi vill gärna vara med och utveckla Falun och då är detta ett av de mest intressanta områdena i centrala Falun. Vi kan genom vårt engagemang se till att det även byggs hyresrätter.

SBB vill också själva bygga nytt i Säter, det är bland annat det gamla sjukhusområdet som SBB redan äger som ska byggas om och till.

– Det finns bra pendlingsförutsättning till Borlänge och Falun. Vi tror att det kan locka många att vilja bo här, säger Krister Karlsson på SBB till Dalarnas Tidningar.

Läs ocksåByggkostnaderna rusar – Sabo ser lösningen i bilindustrin

I förra veckan skrev Hem & Hyra om SBBs rekordväxt och att de nu är en av de största privata hyresvärdarna i Dalarna. Läs mer här.

Läs också Nyfikna invånare fick tjuvtitta Växtvärk i Stenungsund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.