Annons

SBB vill bygga nytt

Dalarna Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, äger redan nära 2 000 lägenheter i Dalarna men nu kan det bli ännu fler. Företaget planerar att tillsammans med andra företag och på egen hand bygga nytt i Säter, Borlänge och Falun.
Foto: Lena Mattsson
SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, vill bygga nya lägenheter i Säter, Borlänge och Falun.

SBBs samarbetspartner i Borlänge och Falun är KlaraBo och Riksbyggen. I Borlänge vill företagen bygga nya lägenheter i Kvarnsveden. I Falun handlar det om att bygga det nya bostadsområdet Born.

– Affären möjliggör uppförande av trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Affären underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten, skriver KlaraBo på sin hemsida om projektet i Born.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

SBB har dessutom i dagarna sålt byggrätter i Born till kommunala Kopparstaden. Området motsvarar cirka 40 lägenheter.

– SBB har en attraktiv och omfattande byggrättsportfölj och Kopparstadens förvärv visar hur attraktivt Falun och i synnerhet Born är. Vi välkomnar Kopparstaden in i det fortsatta arbetet med detaljplanen, säger Krister Karlsson, vice vd i SBB, i ett gemensamt pressmeddelande.

Annons

I pressmeddelandet säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren, som nyligen utsetts till Faluns nya kommundirektör:

Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

– Vi vill gärna vara med och utveckla Falun och då är detta ett av de mest intressanta områdena i centrala Falun. Vi kan genom vårt engagemang se till att det även byggs hyresrätter.

SBB vill också själva bygga nytt i Säter, det är bland annat det gamla sjukhusområdet som SBB redan äger som ska byggas om och till.

Annons

– Det finns bra pendlingsförutsättning till Borlänge och Falun. Vi tror att det kan locka många att vilja bo här, säger Krister Karlsson på SBB till Dalarnas Tidningar.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

I förra veckan skrev Hem & Hyra om SBBs rekordväxt och att de nu är en av de största privata hyresvärdarna i Dalarna. Läs mer här.

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.