HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

SBB vill bygga nytt

Dalarna Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, äger redan nära 2 000 lägenheter i Dalarna men nu kan det bli ännu fler. Företaget planerar att tillsammans med andra företag och på egen hand bygga nytt i Säter, Borlänge och Falun.
Foto: Lena Mattsson
SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, vill bygga nya lägenheter i Säter, Borlänge och Falun.

SBBs samarbetspartner i Borlänge och Falun är KlaraBo och Riksbyggen. I Borlänge vill företagen bygga nya lägenheter i Kvarnsveden. I Falun handlar det om att bygga det nya bostadsområdet Born.

– Affären möjliggör uppförande av trivsamma bostäder till lägre hyror i ett läge där det råder brist på denna typ av hyresrätter. Affären underlättas också av det statliga investeringsstödet som kommer att utnyttjas i projekten, skriver KlaraBo på sin hemsida om projektet i Born.

Läs ocksåLinköpings nya höghus invigt

SBB har dessutom i dagarna sålt byggrätter i Born till kommunala Kopparstaden. Området motsvarar cirka 40 lägenheter.

– SBB har en attraktiv och omfattande byggrättsportfölj och Kopparstadens förvärv visar hur attraktivt Falun och i synnerhet Born är. Vi välkomnar Kopparstaden in i det fortsatta arbetet med detaljplanen, säger Krister Karlsson, vice vd i SBB, i ett gemensamt pressmeddelande.

I pressmeddelandet säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren, som nyligen utsetts till Faluns nya kommundirektör:

Läs ocksåLotten avgör i Ronneby

– Vi vill gärna vara med och utveckla Falun och då är detta ett av de mest intressanta områdena i centrala Falun. Vi kan genom vårt engagemang se till att det även byggs hyresrätter.

SBB vill också själva bygga nytt i Säter, det är bland annat det gamla sjukhusområdet som SBB redan äger som ska byggas om och till.

– Det finns bra pendlingsförutsättning till Borlänge och Falun. Vi tror att det kan locka många att vilja bo här, säger Krister Karlsson på SBB till Dalarnas Tidningar.

Läs ocksåBidrag pressar ner hyran i Kisa

I förra veckan skrev Hem & Hyra om SBBs rekordväxt och att de nu är en av de största privata hyresvärdarna i Dalarna. Läs mer här.

Läs också Hyresgäster rasar mot påtvingad flytt I dag släpps 17 nya lägenheter i Umeå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.