Annons

Skaffade lägenhet till sin bror – sägs upp

Lund Mannen hade inte möjlighet att få en lägenhet genom bostadskön i Lund. Men det hade hans bror som tecknade ett hyreskontrakt och sedan lät sin bror flytta in. Det hävdar hyresvärden LKF som vill riva hyreskontraktet.

Det var förra sommaren som en man tecknade ett hyreskontrakt för sig, sin fru och sina tre barn. Nu har det uppdagats att mannen aldrig flyttade in med sin familj. Han står sedan flera år skriven på en lägenhet i Eslöv. I stället var det hans bror som flyttade in. När hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget i Lund LKF, sade upp hyreskontraktet skrev sig Eslövsbon dock plötsligt på lägenheten i Lund, vilket LKF uppfattar som att han försöker förbättra sin ställning inför en process i hyresnämnden. För det är på nämndens bord som ärendet har hamnat. Enligt LKF:s ansökan till nämnden erkände bröderna från början upplägget och menade att LKF inte hade att göra med vem som bodde i lägenheten. Efter uppsägningen har dock brodern, som varit skriven i Eslöv, hävdat att han bor i Lund med sin bror som inneboende. Men när LKF gjort hembesök i Lundalägenheten har endast den andre brodern varit på plats.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.