HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skandalvärd stämmer Hyresgästföreningen på 22,5 miljoner

Tierp Före detta hyresvärden Johan Stendahl stämmer region Aros-Gävle på 22,5 miljoner. Enligt honom är det Hyresgästföreningens fel att hans bolag gick i konkurs.

I början på 2011 beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för Toboholms fastigheters cirka 60 lägenheter i Tobo, och senare samma år gick bolaget i konkurs. Ägaren, 57-årige Johan Stendahl, har skatteskulder på över 30 miljoner kronor och hamnade på Hem & Hyras lista över Sveriges värsta hyresvärdar. Enligt Sveriges Television är han även dömd för grova ekonomiska brott, misshandel och hot.

Nu stämmer Johan Stendahl Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle på 22,5 miljoner kronor. Av stämningsansökan till Uppsala tingsrätt framgår att han tycker det är Hyresgästföreningens fel att Toboholms fastigheter AB tvångsförvaltades och slutligen gick i konkurs.
Enligt honom grundar sig hyresnämndens beslut om tvångsförvaltning på felaktig information som Hyresgästföreningen lämnat in. Det i sin tur skulle bero på att hyresgästernas vittnesmål om lägenheternas skick inte var tillförlitliga och i vissa fall även falsifierade.

Läs ocksåDom mot tidigare HGF-ledamot överklagas – åklagaren vill se längre fängelsestraff

Alexander Kuzmicki, chef för juridiska enheten i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle och Mitt, tar inte anklagelserna på allvar.
– Det är grundlöst och oseriöst och strider mot grundläggande skadeståndsrättsliga principer. Man tycker bara synd om personen, säger han.

Fredagen den 8 mars ska ärendet upp i Uppsala tingsrätt.

Läs också Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus Tidigare HGF-ledamot döms till tio års fängelse för grova våldtäkter mot barn Tvist om kattkiss avgörs - över en halv miljon står på spel Lösspringande hund bajsade fritt – nu åker husse ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.