HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skandalvärd stämmer Hyresgästföreningen på 22,5 miljoner

Tierp Före detta hyresvärden Johan Stendahl stämmer region Aros-Gävle på 22,5 miljoner. Enligt honom är det Hyresgästföreningens fel att hans bolag gick i konkurs.

I början på 2011 beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för Toboholms fastigheters cirka 60 lägenheter i Tobo, och senare samma år gick bolaget i konkurs. Ägaren, 57-årige Johan Stendahl, har skatteskulder på över 30 miljoner kronor och hamnade på Hem & Hyras lista över Sveriges värsta hyresvärdar. Enligt Sveriges Television är han även dömd för grova ekonomiska brott, misshandel och hot.

Nu stämmer Johan Stendahl Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle på 22,5 miljoner kronor. Av stämningsansökan till Uppsala tingsrätt framgår att han tycker det är Hyresgästföreningens fel att Toboholms fastigheter AB tvångsförvaltades och slutligen gick i konkurs.
Enligt honom grundar sig hyresnämndens beslut om tvångsförvaltning på felaktig information som Hyresgästföreningen lämnat in. Det i sin tur skulle bero på att hyresgästernas vittnesmål om lägenheternas skick inte var tillförlitliga och i vissa fall även falsifierade.

Läs ocksåSvartlistad värd vägrade släppa in tvångsförvaltaren 

Alexander Kuzmicki, chef för juridiska enheten i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle och Mitt, tar inte anklagelserna på allvar.
– Det är grundlöst och oseriöst och strider mot grundläggande skadeståndsrättsliga principer. Man tycker bara synd om personen, säger han.

Fredagen den 8 mars ska ärendet upp i Uppsala tingsrätt.

Läs också Barnfamiljer saknar både värme och varmvatten Krav på höjda hyror i region Aros-Gävle Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Svartlistad värd åter i blåsvädret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.