Annons

Skandalvärd stämmer Hyresgästföreningen på 22,5 miljoner

Tierp Före detta hyresvärden Johan Stendahl stämmer region Aros-Gävle på 22,5 miljoner. Enligt honom är det Hyresgästföreningens fel att hans bolag gick i konkurs.

I början på 2011 beslutade hyresnämnden om tvångsförvaltning för Toboholms fastigheters cirka 60 lägenheter i Tobo, och senare samma år gick bolaget i konkurs. Ägaren, 57-årige Johan Stendahl, har skatteskulder på över 30 miljoner kronor och hamnade på Hem & Hyras lista över Sveriges värsta hyresvärdar. Enligt Sveriges Television är han även dömd för grova ekonomiska brott, misshandel och hot.

Nu stämmer Johan Stendahl Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle på 22,5 miljoner kronor. Av stämningsansökan till Uppsala tingsrätt framgår att han tycker det är Hyresgästföreningens fel att Toboholms fastigheter AB tvångsförvaltades och slutligen gick i konkurs.
Enligt honom grundar sig hyresnämndens beslut om tvångsförvaltning på felaktig information som Hyresgästföreningen lämnat in. Det i sin tur skulle bero på att hyresgästernas vittnesmål om lägenheternas skick inte var tillförlitliga och i vissa fall även falsifierade.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Alexander Kuzmicki, chef för juridiska enheten i Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle och Mitt, tar inte anklagelserna på allvar.
– Det är grundlöst och oseriöst och strider mot grundläggande skadeståndsrättsliga principer. Man tycker bara synd om personen, säger han.

Fredagen den 8 mars ska ärendet upp i Uppsala tingsrätt.

Annons
Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Dyrt efterspel för hyresgäster och skattebetalare efter sparkad bostads-vd Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.