Annons

Skänker pengar till flyktingar

Halland En krona per medlem, eller totalt 73 000 kronor. Det har Hyresgästföreningen i region västra Sverige beslutat skänka till FN-organet UNHCR till förmån för människor på flykt.

För regionordförande Bengt Svensson var beslutet lätt att ta.

– I den krissituation som råder är det självklart för en folkrörelse som vår att visa medkänsla, medmänsklighet och solidaritet med de många människor som är på flykt, säger han i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen i västra Sverige har redan tidigare valt att ta ställning för flyktingmottagande och ett öppet samhälle, bland annat som medarrangör till manifestationen Refugees welcome som gick av stapeln på Götaplatsen i Göteborg i september.

Där deltog såväl regionen som Angeredsföreningen under parollen ”Hem och trygghet en mänsklig rättighet”.

Annons

 Nu tar man ytterligare ett initiativ för att fånga upp engagemanget hos såväl enskilda medlemmar som föreningar inom regionen. En krona per medlem, ungefär 73 000 kronor, skänks till FN:s flyktingorgan UNHCR.

Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.

Bengt Svensson säger sig vara både rörd och stolt över viljan att hjälpa. Han hoppas att regionens lokala föreningar nu fortsätter att fånga upp idéer som kan stödja utsatta människor.

– Exempel på det kan vara insamling av kläder, leksaker och andra förnödenheter, att öppna upp våra föreningslokaler där det finns behov av samlingsplatser och samarbeta med seriösa aktörer inom civilsamhället, säger han.

Annons

Läs mer:
Filtar och kläder från Ljungskile ska värma i Syrien
Hyresgästföreningen i Vällingby skäner en krona per medlem

Läs ocksåStarkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg
Läs också Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.