Annons

Skönt sommarhäng i Luleå

Luleå En storsatsning på unga har inletts på Hertsö torg i Luleå. Ett projekt som kan få spridning även till de andra länen i Hyresgästföreningens norrlandsregion.

Alla har inte möjlighet att åka på semester. Många barn är därför hemma hela sommarlovet. Det är bakgrunden när bland andra Hyresgästföreningen region Norrland, Lulebo, Rädda Barnen, ABF och Luleå kommun bestämde sig för att skapa en mötesplats för barn och unga. Summer vibe föddes och placeringen blev Hertsö torg. På onsdagen var det officiell invigning och torget var fullt av människor i alla åldrar.

– Vi fick ett enormt genomslag för vårt projekt såväl hos barn och unga på Hertsön som hos samarbetspartners och finansiärer. Ett superroligt projekt att jobba med, säger Åsa Koski, Rädda Barnen, initiativtagare och projektledare för Summer vibe.
– Vi vill skapa ett meningsfullt sommarlov och trygghet i bostadsområdet. Glädje, samverkan och gemenskap är ledord tillsammans med jämställdhet, mångkultur och hållbarhet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

17 juni smygstartade aktiviteterna och kommer att pågå vardagar fram till 26 juli. Basket och andra idrotter samsas med böcker, dans och musik för att ge kraft åt både den fysiska och psykiska hälsan.
Hyresgästföreningen region Norrlands chef, Maria Stenberg, var på plats vid invigningen. Hon är glad att organisationen är med och hon håller dörren öppen för liknande projekt i framtiden:
– Det här är jätteroligt. Det vore kul att kunna göra något liknande i våra andra län också. Vi får se.

Till invigningen kom även polis och räddningskår för att spela basket mot både varandra och ungdomarna som var där. Framåt kvällen bjöds det på korv och dryck. Till efterrätt blev det öppen scen, där den som ville kunde spela, sjunga eller dansa.

Annons
Läs också Gösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt” När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.