HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skövdevärd tvingas betala vite

Skövde Hyresgäster i Skövde hade problem med kyla, fukt och dålig ventilation. Nu tvingas deras värd betala minst 40 000 kronor i vite.
Foto: Kajsa Wedberg
En hyresvärd i Skövde kommun tvingas betala vite efter att hyresgästerna haft det allt för kallt.

Inomhusmiljön för hyresgästerna i Skövde var inte okej. Nu är deras privata hyresvärd föremål för flera ärenden hos Miljösamverkan östra Skaraborg, Mös. Efter att inte ha fått gehör för sina klagomål vände sig hyresgästerna förra hösten till Mös för att få hjälp. Deras klagomål gällde låg inomhustemperatur, fuktskador och dålig ventilation.

– Vi gjorde inspektioner i de aktuella lägenheterna vid årsskiftet och lämnade vår rapport till miljönämnden, säger miljöinspektör Amanda Lidström.

Läs också"Galet att en sparkad vd får behålla tjänstebilen"

Följden blev att miljönämnden förelade fastighetsägaren att åtgärda bristerna. Om detta inte gjordes före utsatt tid skulle vite på totalt 100 000 kronor utdömas.

När värden inte gjorde som den ålagts vände sig miljönämnden till mark- och miljödomstolen. Där beslutades det att värden ska betala 40 000 kronor i vite till staten. Fastighetsägaren överklagade domstolens beslut till högre instans, men fick inte prövningstillstånd.

Värden har även överklagat två andra förelägganden. Även de handlar om temperaturer, ventilation och fuktskador. Länsstyrelsen avslår överklagandet men har gått med på att flytta fram datumet för när föreläggandet ska vara fullgjort. Det vill säga, tiden för när jobbet ska vara klart.

Läs ocksåSebila vann – nu får värden fixa "häxsotet"häxsot

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här för att gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Läs också Kalla toaletter - ett fall för hyresnämnden Tusentals studenters skulder skickas till Kronofogden Trygghetsboende med partyrykte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.