HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Slite kan få nya lägenheter

Slite Gotlandshem kan komma att bygga nya hyreslägenheter i Slite. Just nu undersöks hur stort intresset är, rapporterar P4 Gotland.
Foto: Jenny Knutsson
Det behövs fler bostäder i Slite, bland annat för att nyanställda vid Cementa ska ha någonstans att bo. Det menar företrädare för Slite Utvecklings AB.

Det är Slite Utveckling AB som har fått i uppdrag att sondera terrängen inför eventull nybyggnation. Bolaget som arbetar med näringslivsutveckling på norra Gotland arbetar aktivt för fler bostäder och tar in intresseanmälningar via sin hemsida. Enligt P4 Gotland har sju personer hört av sig på bara några dagar.

Kommunala bostadsbolaget Gotlandshem har tagit fram ritningar på två olika tänkbara alternativ på nya hyreshus. Både bygger på ritningar för nyproduktionen på Adjutanten i Visby.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Hyrorna uppskattas, enligt dessa skisser, hamna på mellan 5 000 och 9 500 kronor i månaden beroende på hustyp och lägenhetsstorlek.

”Det finns ett stort behov av lägenheter i Slite”, säger Slite Utvecklings vd Mait Juhlin till P4 Gotland.

Hon hänvisar till att ortens stora arbetsgivare Cementa kommer att behöva nyrekrytera för att täcka pensionsavgångar och att de nyanställda behöver någonstans att bo.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Var och när det eventuellt ska byggas är oklart.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.