Annons

Södertegs fastigheter vill höja hyran med fyra procent

Kinda ​Södertegs fastigheter kräver fyra procent i hyreshöjning nästa år, samt en höjning av tillägget för hushållselen.

Först ut med krav på hyreshöjning i Östergötland är den privata fastighetsägaren Torbjörn Söderteg som har fastigheter med cirka 70 lägenheter i Rimforsa.

Annons
 
Kravet är en höjning på fyra procent. Dessutom vill värden förhandla upp tillägget för hushållselen.
 
Hyreskravet är ovanligt högt, jämfört med de senare årens nivåer. Hyresvärden har inte motiverat varför hyreshöjningen anses befogad och inte varför i den storleksordning som man begärt.
 
Värden har valt att vara ute i god tid och kallat till förhandling tre månader innan höjningen ska träda i kraft. Enligt reglerna krävs bara två månaders marginal för själva yrkandet.
 
– Det är svårt att kommentera kravet innan värden har motiverat varför han vill höja så mycket, säger Benny Andersson på Hyresgästföreningen.
 
Torbjörn Söderteg har inte gått att nå för en kommentar.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.