Annons

Södertegs fastigheter vill höja hyran med fyra procent

Kinda ​Södertegs fastigheter kräver fyra procent i hyreshöjning nästa år, samt en höjning av tillägget för hushållselen.

Först ut med krav på hyreshöjning i Östergötland är den privata fastighetsägaren Torbjörn Söderteg som har fastigheter med cirka 70 lägenheter i Rimforsa.

Annons
 
Kravet är en höjning på fyra procent. Dessutom vill värden förhandla upp tillägget för hushållselen.
 
Hyreskravet är ovanligt högt, jämfört med de senare årens nivåer. Hyresvärden har inte motiverat varför hyreshöjningen anses befogad och inte varför i den storleksordning som man begärt.
 
Värden har valt att vara ute i god tid och kallat till förhandling tre månader innan höjningen ska träda i kraft. Enligt reglerna krävs bara två månaders marginal för själva yrkandet.
 
– Det är svårt att kommentera kravet innan värden har motiverat varför han vill höja så mycket, säger Benny Andersson på Hyresgästföreningen.
 
Torbjörn Söderteg har inte gått att nå för en kommentar.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.