Annons

Sopkaos kostar över en halv miljon kronor om året

Hultsfred Bildelar, tvättmaskiner och skrotade cyklar. I Stålhagen slängs all möjlig bråte. Kostnad för Hultsfreds bostäder: runt 600 000 kronor extra om året. Det skriver Vimmerby tidning.

Förutom vanliga hushållssopor verkar området användas för all möjlig sopdumpning. Det kan röra sig om hela köksinredningar, bildäck och barnvagnar som lämnas utanför soprummen. För en tid sedan hade någon dumpat en gammal orgel. 

Hultsfreds bostäder får varje helg sätta in extra personal för att röja undan. Vaktmästarna måste åka till Kejsarkullen och slänga allt som är utöver vanliga hushållssopor. För bostadsbolaget innebär det en extra kostnad på 600 000 kronor om året i kostnader för deponi och personal.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är förstås pengar som vi skulle kunna lägga på annat om folk skötte sig. Exempelvis på underhåll, eller hålla det snyggare utomhus och i trappuppgångar,  säger VD Nicke Wainebro till Vimmerby tidning.

Annons
Läs också Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Därför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det” Slarv med matavfall straffar hyresgästerna - ger högre hyror: "Orättvist"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.