Annons

Stämman: ”Dagens hyrestak försvinner”

Nyheter En majoritet av stämmoombuden tror att dagens hyrestak kommer att försvinna. Samtidigt spår hälften av de tillfrågade att det blir nödvändigt för Hyresgästföreningen att kompromissa i förhandlingarna om framtidens hyresmarknad.​
Ett av förslagen som presenterades i utredningen om allmännyttans villkor var att den hyresnormerande rollen, hyrestaket, bör slopas.
Och en stor majoritet av stämmoombuden tror att hyrestaket som det ser i dag kommer att försvinna, enligt en omröstning som hölls bland ombuden på lördagseftermiddagen.
Blott en tredjedel tror på en fortsättning av dagens system.
Hälften av ombuden tror dessutom att det blir nödvändigt för Hyresgästföreningen att kompromissa i förhandlingarna om framtidens hyresmarknad.
 
 

Annons
Annons
Fakta: Flest lediga lägenheter i Ydre

Så här svarade ombuden på frågan: Bedömer du det som troligt att allmännyttans hyresnormerande roll överlever i framtiden?

 
Ja – 35 procentNej – 6 procentI modifierad form – 57 procent

Läs också Guide till hemförsäkringar Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.