Annons

Stockholmshem stoppar ombildning av Skottet

Stockholm E​n enig styrelse i Stockholmshem beslutade på morgonen att inte låta bostadsrättsföreningen Skottet ombilda de 252 lägenheterna på Rosenlundsgatan/Ringvägen på Södermalm. Mötet tog bara tio minuter.

Det fanns bara en punkt på dagordningen – en rapport där stämman förklaras ogiltig – och beslutet togs utan någon diskussion.

​– Det blev ett enigt beslut att godkänna vd:s rapport. Det är ett jätteviktigt beslut, just för att man inte började konstra utan höll sig till det regelverk man har, säger Leif Rönngren (S), vice ordförande i Stockholmshems styrelse. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Beslutet kommer inte att få några konsekvenser för övriga bostadsrättsombildningar. Styrelsen tar inte ställning utan ombildningar beviljas regelmässigt under förutsättning att det inte blir någon juridisk process. Det är nu en ytterligare ombildning som prövas av tingsrätten.

Annons

– Man borde återföra frågan och ta aktivt beslut i styrelsen. Det finns all anledning att följa upp att allt går rätt till. Varje hyresrätt vi kan bevara i innerstan är värdefull, fortsätter Leif Rönngren.

Hyresgästföreningen har fått många synpunkter på att man överklagat stämman. Presstalesman P-O Brogren tycker att det är hög tid att se framåt:

Läs ocksåEfter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

– Det är bra att man för en gångs skull rättar sig efter reglerna. Nu är beslutet fattat som innebär att alla är hyresgäster och då är det viktigt att lägga stridigheterna bakom sig och skapa trivsel och grannsämja i kvarteret, säger han.

Annons

Hem & Hyra har även sökt Stockholmshems ordförande Björn Ljung (FP) för en kommentar. 

Läs också Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.