Annons

Stopp för farligt monterade paraboler

Uppsala ​Under sommaren har bostadsbolaget Graflunds upptäckt flera felmonterade parabolantenner i Uppsalastadsdelen Valsätra. De berörda hyresgästerna uppmanas nu att ta bort eller montera om parabolerna, för att förhindra att förbipasserande kommer till skada.

​-Vi har ett strikt ansvar för att skydda liv och en felaktigt monterad parabolantenn kan ge allvarliga personskador om den släpper från sitt fäste och faller ner, säger Anders Häggström, vd på Graflunds, i ett pressmeddelande.

Annons
Enligt Graflunds grundar sig de felaktiga monteringarna ofta på okunskap. Därför satsar bostadsbolaget nu på att informera hyresgästerna om hur man monterar parabolerna på ett säkert sätt. Från och med den 2 september kommer Graflunds att göra hembesök hos de berörda hyresgästerna, som får en månad på sig att antingen ta ner antennen eller att montera om den.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Värden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen Rökstopp på lekplatser Familj bodde i möglig källare - kommunen utfärdar förbud Värd i Hultsfred hyrde ut trots förbud Hyresrådet: "KBAB har inte fattat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.