HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Familj bodde i möglig källare – kommunen utfärdar förbud

Malmö I onsdags gjorde Malmö stads miljöförvaltning inspektion i ett hus på Västra Kattarp. Nu förbjuds fastighetsägaren att ha hyresgäster i källaren.
Foto: Anders Paulsson

Boendet kom till kommunens kännedom efter att personer från allmänheten hade lämnat in tips. Enligt uppgifterna bodde det personer i en källare under ett radhus under olämpliga förhållanden. När miljöförvaltningens inspektörer knackade på dörren tillsammans med personal från socialtjänsten visade det sig att tipset stämde.

– Det var en väldigt dålig miljö, säger Anton Stenlund, miljöinspektör på Malmö stad.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

En familj på tre personer bodde i ett ombyggt garage i källaren. Enligt kommunen var hyresgästernas bostad ”inte optimal”. Det fanns mögelskador och fukt men inte ventilation eller tillräckligt med ljusinsläpp.

Nu riktas ett förbud mot fastighetsägaren, en privatperson, mot att ha hyresgäster i källaren. Det kommer att följas upp med ytterligare kontroller på adressen och om förbudet inte efterlevs kan det bli aktuellt med ett vite mot hyresvärden.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.