Annons

Strandade hyresförhandlingar i Västerås

Nyheter Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och det kommunala bostadsbolaget Mimer i Västerås har strandat. – Jag hoppas att det löser sig fort, säger Hans Ohlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Region Aros-Gävle, till Hem & Hyra.​
Det var på torsdagen som det stod klart att förhandlingen om årets hyror för det allmännyttiga bostadsbolaget Mimers drygt 12 000 hyresgäster hade strandat.
Mimer går inte med på Hyresgästföreningens och Sabos kompromiss på 1,9 procents höjning, utan det allmännyttiga bostadsbolaget står fast vid sitt ursprungliga bud på 3,2 procent.
 – Mimer vill ha en betydligt högre hyra och nu hamnar ärendet hos Hyresmarknadskommittén, säger Hans Ohlsson, ordförande för Hyresgästföreningen i Region Aros-Gävle, till Hem & Hyra.
 
Men det dröjer troligtvis inte särskilt länge innan Västerås hyresgäster får reda på sina nya hyror, enligt Hans Ohlsson.
– Mig veterligen har det inte kärvat på så många andra ställen så jag hoppas att det löser sig relativt fort, max en månad, säger han.
På fredagen stod det även klart att den borgerliga majoriteten i Västerås planerar att sälja ut en tredjedel av Mimers lägenhetsbestånd, 4 300 lägenheter. 500 av lägenheterna ligger i centrala Västerås.
– Jag hade tidigare fått uppgifter om att det rörde sig om enstaka lägenheter. Men nu står det klart att i princip hela Vallby är till salu, säger Hans Ohlsson.
 
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.