Annons

Swenor med problem igen

Örebro Skandalbolaget Swenor Eiendom fortsätter att ha ekonomiska problem. I dag lämnade Hyresgästföreningen in en ansökan om tvångsförvaltning av dotterbolaget i Frövi.

Under förmiddagen stängde Linde Energi av elen till en fastighet i Frövi efter att bolaget Lindesberg fastigheter AB inte kunnat betala sina elräkningar.

Det innebär att hyresgästerna inte kommer kunna använda tvättstugan.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Lindesberg fastigheter AB ägs av den norska hyresvärden Swenor Eiendom. Det är inte första gången hyresvärden har problem att betala sina fakturor. Redan i våras hade Linde Energi tänkt stänga av elen, men i sista stund ändrade man sig.

Och det var i samma veva som hyresgästerna i ett av Swenor Eiendoms andra dotterbolag i Örebro län, Swenor Degerfors, blev utan varmvatten. 

Annons

Efter obetalda räkningar stängde Degerfors Energi av elen i slutet av maj. Det ledde till att Hyresgästföreningen även där ansökte om – och fick – tvångsförvaltning.

Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”

Under sommaren försattes både Swenor Degerfors och Teentoft  i konkurs.

Swenor Degerfors hade vid konkursen skulder på närmare två miljoner kronor till Degerfors energi och Degerfors kommun.

Annons

Om hyresnämnden beviljar tvångsförvaltningen kommer det kommunala bolaget Lindesbergs bostäder, Libo, ta över förvaltningen.

Läs ocksåSusannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”En tvådelad bild. En text med texten skadestånd. En bild på en kvinna som tittar rakt fram.
Läs också Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Hyresgäster förlorarna när ränteavdrag slopas för snabblån - fortsatt skatterabatt för luftballong Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.