Annons

Taket rasade i barnrummet

Örnsköldsvik ​En sexårig pojke och hans två år yngre syster satt och lekte i barnrummet när innertaket plötsligt rasade ner. Barnen hann lyckligtvis undan, men familjen är chockade efter olyckan, skriver Örnsköldsviks Allehanda.
Det var mitt på dagen och barnen var på sitt rum och lekte i lägenheten i Gullänget. Mamman låg på sängen, men flög upp när hon plötsligt hörde ett brak och barnen som skrek.
Flera sektioner av innertaket hade rasat ner.
– Det lät ungefär som när snö rasar ned från ett plåttak. Det var tur att det hände på dagen och inte på natten för då hade de antagligen inte hunnit ta sig ut i tid utan fått allting över sig, säger mamman till tidningen Örnsköldsviks Allehanda.

Barnen klarade sig oskadda, men är väldigt tagna av händelsen.

Mamman tror att raset orsakades av ett pågående stambyte i huset. Evert Pusa, förvaltningsassistent på Övikshem som äger fastigheten, menar att en sådan här olycka aldrig tidigare hänt i samband med stambyte, men uppmanar hyresgäster som upptäcker sprickor i taket att höra av sig så att de kan åtgärda skadan direkt.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik Stefans granne spred skräck i huset: "Vi vågade inte gå ut" Lars skräck när värden vägrade höja värmen: "kan förlora andra benet" Vanvårdade hyreshuset i Härnösand till salu

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.