Annons

Tidigare hyresgäster krävs på 40 000 för slitage

Dals-Ed ​Två före detta hyresgäster krävs på över 40 000 kronor för slitage och skador på lägenheten i Dals-Ed. ”En förfärlig syn”, enligt värden. Men hyresgästerna anser att slitaget är normalt och vill inte betala.

Det började när de två hyresgästerna flyttade ut ur lägenheten i Dals-Ed under hösten förra året. Kommunala Edshus VD Lars-Olof Edsberger har i ett brev till familjen beskrivit att lägenheten var i ett förfärligt skick. Ventilationen ska ha varit avstängd och tilluftsdonen igensatta med skumisolering, vilket gjorde att luftfuktigheten i bostaden var mycket hög. Lägenheten ska dessutom ha varit nedgången och smutsig.

Kort efteråt damp det alltså ned ett brev hos de utflyttade hyresgästerna där Edshus AB kräver 40 000 kronor inklusive moms för bland annat extra städning, sanering, byte av köksskåpsstommar och läggning av extra plastmattor.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Men hyresgästerna håller inte med. Åtta år utan renovering innebär slitage på en lägenhet, skriver de i ett brev till Vänersborgs tingsrätt, där ärendet nu hamnat. Dessutom påpekar de att eftersom lägenheten inte besiktigades i deras närvaro är kravet inte acceptabelt.

Annons

Nu möts parterna, deras eventuella ombud och en domare i Vänersborgs tingsrätt vid en muntlig förberedelse. Hyresgästerna, som i dag bor i en annan stad, har opponerat sig mot skulden – som till slut hamnade hos Kronofogden – och därför ska saken avgöras i tingsrätten.

Nås ingen förlikning avgörs ärendet troligtvis i en huvudförhandling vid ett senare tillfälle.

Annons
Läs ocksåDomare vanvårdade lägenhet och byggde sopberg av bag-in-boxkartonger – straffas av värden

Hem & Hyra har utan framgång sökt Lars-Olof Edsberger för en kommentar.​

Läs också Christian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad säng Hyreskrav på över 13 procent väcker oro i Hällevadsholm Familj stämdes på 400 000 kronor av Trollhättevärd Vårgårdakvinna uppsagd efter störningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.