HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tvåårsavtal för hyreshöjningar i Jämtland

Åre Förhandlingarna för 2013 är klara. Privata fastighetsägare i sju kommuner i Jämtland höjer hyran i ett första steg med 2,2 procent från 1 februari.

De privata fastighetsägare som är medlemmar i Fastighetsägarföreningen i Åre, Östersund, Krokom, Berg, Strömsund, Bräcke och Ragunda kommer att höja hyran i två omgångar enligt ett avtal som träffats med Hyresgästföreningen.

1 februari 2013 blir hyran 2,2 procent högre för hyresgäster med varmhyra och 1,5 procent för de med kallhyra.

Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

1 januari 2014 sker nästa höjning med 1,9 procent för de med varmhyra och 1,2 procent för hyresgäster som betalar uppvärmningskostnaderna själva.

Innan förhandlingarna begärde FÄF, Fastighetsägarföreningen, en höjning med 3,8 procent från och med 1 januari 2013.

Annons

– Motivet till yrkandet var att de privata värdarna ville ha en nivåhöjning av hyrorna i Östersund och Jämtland. Efter en bra dialog om bland annat läget med låga kostnadsökningar och låga räntor så enades vi om ett tvåårsavtal, säger Hyresgästföreningens förhandlare i Jämtland, Hasse Dahl.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Hade kravet gått igenom hade en varmhyra på 5 000 kronor höjts till 5 190 kronor vid årsskiftet.

Samma hyra höjs nu till först 5 110 kronor 1 februari och sedan till 5 207 1 januari 2014.

Annons

Om du vill veta vad din hyra blir exakt kan du räkna ut det genom att multiplicera nuvarande hyra med 1,022 (alternativt 1,012 för kallhyra). För att sedan räkna ut höjningen för 2014 tar du den nya hyran multiplicerat med 1,019 (alternativt 1,012).

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster
Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.