HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning fastställdes i Aneby

Aneby Köpmansgatan 3 och 5 i Aneby tvångsförvaltas, efter beslut av hyresnämnden på fredagen.
Foto: Annika Wallsson
Misskött i många år. Nu har Aneby kommuns köp av fastigheten på Köpmansgatan 3 och 5 vunnit laga kraft.

När hyresnämnden höll sitt möte i Jönköping i fredags framkom det att det finns brister i både fastighetsförvaltningen och i den ekonomiska förvaltningen. Bristerna är så pass allvarliga att hyresnämnden valde att fastställa sitt interimistiska beslut om tvångsförvaltning av fastigheten Linden 2.

Det som händer nu är att tvångsförvaltaren, stiftelsen Anebybostäder, ska komma in med en åtgärdsplan för fastigheten samt hur mycket det skulle kosta. Det är även Anebybostäder som tar hand om den ekonomiska och löpande skötseln av fastigheten.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Som vi tidigare berättat har hyresgästerna saknat både vatten och el under perioder, till följd av obetalda räkningar. Det finns även stora brister i skötseln av fastigheten, vilket lett till skador som kan orsaka ohälsa. Detta ses över av Anebybostäder i samarbete med miljökontoret i Aneby.

Enligt Aneby kommun och kommunala Anebybostäder har fastighetsägaren Bertil Ingerlund varit samarbetsvillig för att hitta vägar för att lösa situationen.

Bertil Ingerlund hade under hyresnämndens möte inget att invända mot att fastigheten tvångsförvaltas för att få kontroll på situationen, även om han långsiktigt vill äga och förvalta fastigheten.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.

Totalt 16 lägenheter berörs av tvångsförvaltningen, som kom till genom en ansökan av Aneby kommun. Inom ett halvår ska hyresnämnden fatta beslut om hur länge tvångsförvaltningen ska pågå innan beslutet omprövas. Beslutet kan även omprövas före utsatt tid till följd av exempelvis försäljning.

Läs mer: Tvångsförvaltning av 16 lägenheter i Aneby

Läs också Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.