Annons

Tvångsförvaltning fastställdes i Aneby

Aneby Köpmansgatan 3 och 5 i Aneby tvångsförvaltas, efter beslut av hyresnämnden på fredagen.
Foto: Annika Wallsson
Misskött i många år. Nu har Aneby kommuns köp av fastigheten på Köpmansgatan 3 och 5 vunnit laga kraft.

När hyresnämnden höll sitt möte i Jönköping i fredags framkom det att det finns brister i både fastighetsförvaltningen och i den ekonomiska förvaltningen. Bristerna är så pass allvarliga att hyresnämnden valde att fastställa sitt interimistiska beslut om tvångsförvaltning av fastigheten Linden 2.

Det som händer nu är att tvångsförvaltaren, stiftelsen Anebybostäder, ska komma in med en åtgärdsplan för fastigheten samt hur mycket det skulle kosta. Det är även Anebybostäder som tar hand om den ekonomiska och löpande skötseln av fastigheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Som vi tidigare berättat har hyresgästerna saknat både vatten och el under perioder, till följd av obetalda räkningar. Det finns även stora brister i skötseln av fastigheten, vilket lett till skador som kan orsaka ohälsa. Detta ses över av Anebybostäder i samarbete med miljökontoret i Aneby.

Annons

Enligt Aneby kommun och kommunala Anebybostäder har fastighetsägaren Bertil Ingerlund varit samarbetsvillig för att hitta vägar för att lösa situationen.

Bertil Ingerlund hade under hyresnämndens möte inget att invända mot att fastigheten tvångsförvaltas för att få kontroll på situationen, även om han långsiktigt vill äga och förvalta fastigheten.

Läs ocksåSkjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs uppSkottlossning, Sollentuna, Sollentunahem

Totalt 16 lägenheter berörs av tvångsförvaltningen, som kom till genom en ansökan av Aneby kommun. Inom ett halvår ska hyresnämnden fatta beslut om hur länge tvångsförvaltningen ska pågå innan beslutet omprövas. Beslutet kan även omprövas före utsatt tid till följd av exempelvis försäljning.

Annons

Läs mer: Tvångsförvaltning av 16 lägenheter i Aneby

Läs också Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.