Annons

Tvestjärtar och översvämningar – hyresvärden gör inget

Katrineholm Översvämningar i badrummet, ohyra och fönster som inte går att stänga. Trots flera påstötningar har hyresgästen i Katrineholm inte fått hjälp att åtgärda problemen av värden.

Problemen på Tegnérvägen i Katrineholm kan snart räknas tillbaks till två år i tiden. Trots det återstår en rad bekymmer.

När lägenheten besiktades av en representant från Hyresgästföreningen så sent som i augusti i år undersöktes både nya och gamla påtalade brister. Somliga var åtgärdade, andra inte.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Vattentemperaturen i duschen gick inte att justera. Fönster i vardagsrummet var otäta och gick inte att stänga och förekomst av tvestjärtar har dokumenterats på foto.

Uppmaningen till den privata hyresvärden blev då att snarast kontrollera och åtgärda bristerna. Eftersom det ännu inte gjorts har nu ärendet skickats till hyresnämnden i Västerås för prövning.

Annons
Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.