HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tyresö Bostäder höjer hyran 2 procent

Tyresö Tyresö Bostäder krävde 3,25 procent i hyreshöjning men fick 2 procent. Skälet till att bolaget höjer hyran från första februari är bland annat att kostnaderna för renovering och underhåll ökar.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresförhandlingarna för 2020 års hyror är i full gång. Hem & Hyra listar löpande när de är klara.

Monica Mongabure, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, som har förhandlat hyrorna med Tyresö Bostäder, tyckte att bolagets yrkande på 3,25 procent var väldigt högt. Hon är dock nöjd med att överenskommelsen innebär att hyran höjs med 2 procent från första februari, vilket blir 1,85 procent i månaden på helårsbasis.

– Vi är nöjda med resultatet och ser bolagets behov för höjning i och med de kommande renoveringarna som behöver göras och bland annat priserna på el och avfallstaxor som går upp, skriver hon i en kommentar till uppgörelsen.

Annons
Läs ocksåBolag skrotar vindkraftssatsning – vindkraftverk brann upp

Hem & Hyra har försökt nå Tyresö Bostäder för en kommentar utan att lyckas. På sin hemsida skriver bolaget att de har haft stora kostnadsökningar när det gäller taxor för både fastighetsel och vatten samtidigt som konstanderna för underhåll och reparationern har ökat kraftigt.

”Hyresutvecklingen har inte följt kostnadsutvecklingen och påverkar därmed bolagets likviditet. Det är viktigt att Tyresö Bostäder har en stabil ekonomi för att hantera kommande underhållsbehov samtidigt som vi ska fortsätta producera fler bostäder.
Höjningen gäller för samtliga bostadslägenheter förutom för de nyproducerade lägenheterna i Hasselbacken och kommer att debiteras retroaktivt i samband med hyresaviseringen i mars”, skriver bolaget på sin hemsida.

Annons
Läs också De förhandlar grannarnas hyror Chocksiffrorna: 40 procent högre hyra på tio år Klart med nya hyror i Älvkarleby Hyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.