HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ulf är årets granne i Borlänge

Borlänge Ulf Niskanen på Klöverstigen har utsetts till Årets granne av Tunabyggens hyresgäster. Bostadsföretaget delar tillsammans med Hyresgästföreningen ut utmärkelsen för att sätta fokus på medmänsklighet och vänlighet. Bengt Jokela på Gös Eriks väg utsågs till Årets medmänniska.
Foto: Tunabyggen
Årets granne Ulf Niskanen och Årets medmänniska Bengt Jokela med hustru Annica.

Ulf Niskanen hade nominerats till utmärkelsen av sin granne Hassan Charif. Ulf har bland annat undervisat Hassans sondöttrar i svenska och tagit med dem på utflykter.

– Mina barnbarn älskar honom, skrev Hassan bland annat i sin nominering.

Läs ocksåHotade skära halsen av granne efter tvist om tvättid – sägs upp

”Tunabyggen och Hyresgästföreningen vill med det här priset sätta fokus på vad vänlighet och medmänsklighet betyder ute i våra bostadsområden, i Borlänge och i samhället i stort. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Det är Ulf Niskanen ett levande bevis för…” hette det bland annat i prismotiveringen.

I juryns motivering till hedersomnämnandet som årets medmänniska 2018, Bengt Jokela, står bland annat:
”Juryns hedersomnämnande som Årets medmänniska går till en granne som ställer upp i vått och torrt och som hjälper till och stöttar i svåra stunder. En granne som delar med sig av fikastunder, underbara diskussioner, hundpromenader och som är en ”morfarsgestalt” att se upp till för grannens barn.”

Pristagarna fick ta emot diplom, blommor och en presentcheck och bjöds på en trerättersmiddag med underhållning.

Läs ocksåFamiljedag med skata i fokus
Läs också Fördubblad styrka – satsar på Kronoberg Pärlade armband en succé – överskottet går till Kvinnohuset Dålig ventilation i nära tre år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.