HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Upprop för allmännyttan på Sergels Torg

Stockholm Det var kallt på Sergels Torg i går. Men inifrån värmde det, av kampglöden som gnistrade ikapp med Edvin Öhrströms kristallvertikalaccent (tornet) och lyftkranarna som stretar på med nya byggen i city.
Foto: Roger Rosenlund
Många organisationer - ett budskap: Rör inte allmännyttan.

Anledning till denna kraftiga uppslutning, torget var välbesökt, var en demonstration med överskriften ”Rör inte vår allmännytta”. Ett upprop mot stadens nya utspel där Miljöpartiet och Alliansen är beredda att återigen sälja ut allmännytta i Stockholms ytterområden.

Många talare från många organisationer och partier ropade. Högt, förklarade Ulrika Dahl från föreningen Ort till Ort, som direkt kommentar på fler bostadsrätter att: Vi är många som inte kan, eller vill bo i DN:s bostadsannonser. ”Fingrarna bort från våra hem”, proklamerade Simon Safari från Hyresgästföreningen och Saffran Rohm från jagvillhabost.nu påminde att snittiden för en bostad nu är tio år.

Läs ocksåÖvikshem går med i Allmännyttans klimatinitiativ

– Det är förödande för många unga, sade hon.

I informationen inför mötet påmindes det om att plakat med slagord var varmt välkomna. Därmed kunde bland annat följande information läsas. ”Borgarpolitiker älskar bostadsbrist”, ”Rör inte vår allmännytta” och den numera internationellt gångbara parafrasen: ”Make allmännyttan great again”.

Läs också Rekordmycket nytt i Halmstad men fortfarande 10 år i kö Het debatt om ombildningar Allmännyttans byggkostnader har rusat i höjden Fritt fram för ombildning i 8 av 10 kommunala bostadsbolag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.