Annons

Upprop för allmännyttan på Sergels Torg

Stockholm Det var kallt på Sergels Torg i går. Men inifrån värmde det, av kampglöden som gnistrade ikapp med Edvin Öhrströms kristallvertikalaccent (tornet) och lyftkranarna som stretar på med nya byggen i city.
Foto: Roger Rosenlund
Många organisationer - ett budskap: Rör inte allmännyttan.

Anledning till denna kraftiga uppslutning, torget var välbesökt, var en demonstration med överskriften ”Rör inte vår allmännytta”. Ett upprop mot stadens nya utspel där Miljöpartiet och Alliansen är beredda att återigen sälja ut allmännytta i Stockholms ytterområden.

Många talare från många organisationer och partier ropade. Högt, förklarade Ulrika Dahl från föreningen Ort till Ort, som direkt kommentar på fler bostadsrätter att: Vi är många som inte kan, eller vill bo i DN:s bostadsannonser. ”Fingrarna bort från våra hem”, proklamerade Simon Safari från Hyresgästföreningen och Saffran Rohm från jagvillhabost.nu påminde att snittiden för en bostad nu är tio år.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är förödande för många unga, sade hon.

I informationen inför mötet påmindes det om att plakat med slagord var varmt välkomna. Därmed kunde bland annat följande information läsas. ”Borgarpolitiker älskar bostadsbrist”, ”Rör inte vår allmännytta” och den numera internationellt gångbara parafrasen: ”Make allmännyttan great again”.

Annons
Läs också Hovrättens dom: Tidigare styrelseledamot måste betala 10 miljoner kronor efter ombildningssvindel Banken godkände lån trots att bostadsrätt var hyresrätt – ”oerhört slarv” Ali köpte bostadsrätt som inte fanns – krävdes på en halv miljon av banken: ”Hela mitt liv är förstört” Nordea godkände lån för bostadsrätt som inte fanns – här är missarna som banken inte vill kommentera Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.