Annons

Utredning ska lätta på de förtroendevaldas arbetsbörda

Blekinge Det var med stark kritik mot den administrativa arbetsbördan som nästan hela Hyresgästföreningen Västerviks styrelse avgick i våras. Nu kan det finnas en ljusning.

Redan i våras lovade Björn Johansson, ordförande i Hyresgästföreningen Sydost, den region där Hyresgästföreningen Västervik-Valdemarsvik ingår, att se över hur föreningarnas arbetsbörda kan underlättas.

Västerviksföreningen var kritiska mot att alla administration tog kraft från deras arbete ute i bostadsområdena. Till slut såg de ingen annan utväg än att avgå.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under hösten har steg tagits för att hitta sätt att göra det mer lättarbetat för föreningarna. En utredning har tillsatts för att titta på vilket och hur mycket stöd föreningarna ska få och av vem. I utredningsgruppen sitter två förtroendevalda och två tjänstemän från region Sydost.

Men än så länge har utredningen inte riktigt kommit igång.

Annons

– Om man tillsätter en ny organisation i januari så är det dumt att utreda i slutet på december, säger Björn Johansson.

Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

Han syftar på att region Sydost står i begrepp att ändra på tjänstemannaorganisationen och därför är det ännu inte helt klart vem eller vilka som kan tänkas ge stöd till föreningarna. Men sen ska det inte ta så lång tid, hoppa Björn Johansson.

– Det bör ske skyndsamt i början på året, säger Björn Johansson.

Läs mer:

Annons
Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Västerviksföreningen återuppstår som en Fenixfågel

Föreningarna kan få lättare administration

Läs också Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.