HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Värsta värmlandsgrannen flyttar

Värmland Överklagan till Svea hovrätt hjälpte inte. Kvinnan som under lång tid trakasserat och satt skräck sina grannar i ett hyreshus i Värmland, måste flytta.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om kvinnan i 60-årsåldern som satt i system att klaga på sina grannar för att få dem att flytta.

Tillslut fick den kommunala hyresvärden nog, eftersom hyresgäster flyttade och inga nya ville flytta in, och sade upp kvinnan. Hyresvärden menar att kvinnans beteende inte tillåter boende i omgivningen att leva ett normalt vardagsliv.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Hyresnämnden beslutade att störningarna var så allvarliga att de godkände hyresvärdens uppsägning av kvinnans hyreskontrakt. Men kvinnan överklagade.

Ur handlingarna framgår det att kvinnan skrämt och kränkt sina grannar. Det finns vittnesmål om att hon kastat vatten på en granne, kastat ägg på dörrar, sprejat med rödfärg, kastat sten på fönster, knackat i väggar och element för att föra oljud, stoppat otrevliga lappar i brevlådorna och knackat på dörrar i tid och otid. Hon har dessutom spelat in grannar och hävdat att de har högljut sex.

Under 2013 har kvinnan vid 19 tillfällen kontaktat störningsjouren och anmält störningar från grannar, men endast vid ett av dessa kunde en störning konstateras. Kvinnan har även anmält sina grannar till polisen vid upprepade tillfällen.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Kvinnan har hela tiden hävdat att det är hon som är den som blivit störd. Med sina inspelningar av grannarna har hon försökt leda i bevis att hon var offret för störningarna.

Men hovrätten gick på hyresvärdens önskan att säga upp kvinnan.

Hovrätten skriver i sin dom att de inte prövat om kvinnan blivit störd av grannarna eller inte. Men även om så var fallet, innebär inte det att hon haft rätt att utsätta grannarna för de störningar och trakasserier hon gjort.

Läs ocksåBombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"Åsa och Katarina är rädda för grannen, som dömts för att ha haft explosiva ämnen i sin bostad. Bland annat hittade polisen 40 kilo ammoniumnitrat i en flyttkartong.

Hovrätten avslog även kvinnans önskan om att få bo kvar i ett halvår. Kvinnan ska flytta sista januari 2015.

Läs också Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.