Annons

Värsta värmlandsgrannen flyttar

Värmland Överklagan till Svea hovrätt hjälpte inte. Kvinnan som under lång tid trakasserat och satt skräck sina grannar i ett hyreshus i Värmland, måste flytta.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om kvinnan i 60-årsåldern som satt i system att klaga på sina grannar för att få dem att flytta.

Tillslut fick den kommunala hyresvärden nog, eftersom hyresgäster flyttade och inga nya ville flytta in, och sade upp kvinnan. Hyresvärden menar att kvinnans beteende inte tillåter boende i omgivningen att leva ett normalt vardagsliv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden beslutade att störningarna var så allvarliga att de godkände hyresvärdens uppsägning av kvinnans hyreskontrakt. Men kvinnan överklagade.

Ur handlingarna framgår det att kvinnan skrämt och kränkt sina grannar. Det finns vittnesmål om att hon kastat vatten på en granne, kastat ägg på dörrar, sprejat med rödfärg, kastat sten på fönster, knackat i väggar och element för att föra oljud, stoppat otrevliga lappar i brevlådorna och knackat på dörrar i tid och otid. Hon har dessutom spelat in grannar och hävdat att de har högljut sex.

Annons

Under 2013 har kvinnan vid 19 tillfällen kontaktat störningsjouren och anmält störningar från grannar, men endast vid ett av dessa kunde en störning konstateras. Kvinnan har även anmält sina grannar till polisen vid upprepade tillfällen.

Läs ocksåMisshandlade och dödshotade sin hyresvärd – inneboende döms till fängelse och utvisning

Kvinnan har hela tiden hävdat att det är hon som är den som blivit störd. Med sina inspelningar av grannarna har hon försökt leda i bevis att hon var offret för störningarna.

Men hovrätten gick på hyresvärdens önskan att säga upp kvinnan.

Hovrätten skriver i sin dom att de inte prövat om kvinnan blivit störd av grannarna eller inte. Men även om så var fallet, innebär inte det att hon haft rätt att utsätta grannarna för de störningar och trakasserier hon gjort.

Annons
Läs ocksåOvanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvarEn delad bild. På den ena en man som tittar in i kameran. På den andra en skylt med airbnb.

Hovrätten avslog även kvinnans önskan om att få bo kvar i ett halvår. Kvinnan ska flytta sista januari 2015.

Läs också Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.