HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Västerviks-vd i Sabos vd-råd

Västervik Västerviks bostads vd Sven-Åke Lindberg ingår från i år i Sabos vd-råd. Där sitter han tillsammans med 13 andra bostads-vd:ar.

Vad innebär uppdraget?

– Det innebär att jag medverkar vid ett antal träffar med Sabos vd och andra vd:ar, där det behandlas viktiga strategiska frågor för Sabo och som också tas upp i Sabos styrelse. Jag har en roll i det här distriktet där jag håller i en vd-konferens för vd:ar i sydöstra Sverige.

Läs ocksåCirkus satte färg på miljonprogramsområdet - nu får renoveringen prisCirkusparken på Nordost i Gävle.

Vilka strategiska frågor kan det röra sig om?

– Det kan vara allt från yttranden i lagförslag till att man jobbar i idéprogram. Det finns ett idéprogram för 2030. Jag har bara varit på en träff än och då var det den kategorin.

Hur länge sitter man i rådet?

Läs ocksåKartläggning: Så blev hyrorna där du bor - jämför med grannen

– Två år.

Hur kan du påverka?

– Kort och gott genom att jag ger min syn på de här mötena och jag har en närmare kontakt med Sabos vd. När vi träffas har jag möjligheten att ta upp synpunkter som jag tycker är viktiga.

Läs ocksåHyresvärdar samlas i klimatkamp

Har du någon hjärtefråga?

– Jag har under mitt yrkesverksamma liv jobbat lokalt på orter där vi gått från bostadsöverskott till bostadsbrist. Det viktiga är att vi gör oss till attraktiva bostadsvärdar och öka attraktiviteten också mänskligt. Det handlar om kundvård.

Kan det vända igen?

– Ja, i Västervik kan det det. I en annan konjunktursituation kan det vända och det kan vända i ganska många mindre kommuner.

Så det är din hjärtefråga?

– Då är jag rätt inne på analyser och flyttströmmar. Vi har jobbat med det i väldigt många år i Bostadsbolaget. Det ligger till grund för våra val och också för våra resultat uthyrningsmässigt och ekonomiskt.

Hur blir man utvald?

– Som jag förstår det så blir man föreslagen av andra i länet, sen får man frågan. Jag tycker att det är intressant att kunna påverka på det här sättet.

Fotnot: Ytterligare en Smålands-vd, Satu Jonsson från VSBO, sitter i vd-rådet den här perioden.

Läs också Bostadsbolag snabba med inkassokrav Investeringsstöd kan rädda tusentals hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.