Annons

Vatten och avlopp dyrast i Värnamo 

Jönköping Hyresgäster i Värnamo får betala drygt 2 000 kronor mer för vatten och avlopp än de som bor i Mullsjö. Enligt siffror från den årliga Nils Holgersson-rapporten är skillnaderna stora mellan kommunerna i Jönköpings län.
Priset för vatten och avlopp skiljer sig stort mellan kommunerna.

Snittet på kostnaden för vatten och avlopp för en hyresgäst som bor i en typlägenhet på 52 kvadratmeter i länet ligger på cirka 4 078 kronor. Det visar Nils Holgersson-rapporten som årligen tas fram av en grupp bestående av HSB, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sabo. Här redovisas fakta om prisnivåer och prisskillnader som finns mellan olika kommuner för sophämtning, VA, el och fjärrvärme.

Enligt rapporten är Värnamo den kommun i länet som har dyrast avgift för vatten och avlopp. Totalt 5 484 kronor per år. Det har höjt avgiften med cirka 5 procent sedan förra året.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Lägst kostnad har hyresgästerna i Mullsjö kommun. Där kostar det 3 038 kronor, en prishöjning med bara 1,96 procent sedan förra året. 

Rapporten framhåller att kostnaderna för vatten och avlopp generellt är högre i kommuner med färre invånare än tätbefolkade kommuner. Helt enkelt för att färre då ska vara med och betala för underhåll av ledningarna. Generellt är VA-kostnaden som högst i kust- och glesbygdskommuner.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – måste betala 150.000 för diskriminering Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.