Annons

Vd gav lugnande besked

Falun 100 personer kom till måndagens informationsmöte om försäljningarna i Bojsenburg. Den största oron gällde om lägenheterna ska bli bostadsrätter men så blir det inte lovade vd.
Mimmi Sandberg, hyresgäst som får ny värd inom ett halvår. Foto: LENA MATTSSON

Kopparstaden har, som Hem & Hyra tidigare skrivit om, bestämt att 454 lägenheter på Jungfruvägen 89-167 ska säljas. På måndagskvällen hölls ett informationsmöte för hyresgästerna. En av dem som var där var Mimmi Sandberg och hon är nöjd med mötet:

– Att det var så många som kom visar att folk tar det här på allvar. Många var rädda för en ombildning till bostadsrätter men vd Pernilla Wigren lovade att så kommer det inte att bli. Hon sa också att Kopparstaden kommer att ha en himla koll på vem som köper och det svaret och andra saker hon sa var förtroendegivande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Kopparstaden sålde delar av sitt fastighetsbestånd i Herrhagen till HSB Dalecarlia för tre år sedan, har du hört vad hyresgästerna där tycker om sin nya hyresvärd?

– Jag har hört både de som tycker det är bättre med en mindre hyresvärd och de som saknar Kopparstaden och deras personal. Vi här kommer också att sakna våra fastighetsskötare som verkligen är toppen, de följer ju inte med i försäljningen.

Annons

Andra saker som togs upp på mötet var kontraktsfrågor och undringar om vad som händer med de lokaler och jordkällare som finns i området. Kopparstadens företrädare lovade att återkomma med information om det och att titta på om det går att skicka löpande information till de berörda hyresgästerna på Jungfruvägen via mail eller sms. Först om en halvår kommer att försäljningen att vara klar.

Läs ocksåTrollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå"Lendita Lindman, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen, är kritisk till att kommunala Eidar säljer hennes hem i kvarteret Fridhem i centrala Trollhättan.

Hur känner du själv inför försäljningen?

– Jag vet inte än. Jag har ju bott här i massor av år och har valt att bo kommunalt men jag vet inte än hur jag ska göra. Det står ju 18 000 personer i Kopparstadens bostadskö i dag, säger Mimmi Sandberg.

Annons
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.