Annons

VFAB vill riva problemhus i Borghamn

Vadstena I flera år har mer än hälften av lägenheterna stått tomma och nu behöver huset dessutom både nytt tak och nya fönster. Därför vill Vadstena fastighets AB riva hyreshuset i Borghamn.

​Huset har adress Borghamnsvägen 5 A-B. Där är just nu sju av de tolv lägenheterna obebodda och det finns inget som talar för att det skulle bli fler som vill flytta dit. Borghamn i allmänhet och hyreshuset i synnerhet har fått allt mer vikande dragningskraft.

Annons
 
Varje år förlorar VFAB cirka 100 000 kronor på huset och om det ska stå kvar och gå att bo i måste det renoveras. Ett felkonstruerat tak måste bytas ut och 72 fönster behöver också bytas. Sammantaget skulle det kosta 1,7 miljoner kronor. Fler renoveringsinsatser behövs i framtiden.
 
I en skrivelse till kommunfullmäktige i Vadstena beskrivs den ekonomiska situationen som omöjlig och bolaget hoppas att fullmäktige vill godkänna att man i stället för att rusta upp huset, river det.
 
Att riva skulle kosta lika mycket som att rusta, nämligen 1,7 miljoner kronor.
 
VFAB ser flera fördelar med en rivning. Dels förbättras bolagets ekonomi, dels får de kringboende en mer attraktiv boendemiljö. Ett hyreshus som till största delen står tomt ger ett ödsligt intryck, menar VFAB.
 
Bolaget hoppas att kommunfullmäktige i Vadstena vill fatta ett beslut om rivning före vintern så att man slipper lägga pengar på akuta reparationer.
 
Blir beslutet positivt för bolaget erbjuds de hyresgäster som bor i huset andra lägenheter hos VFAB i Borghamn.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.