Annons

”Vi kommer att jobba hårt framöver”

Blekinge Hyresgästföreningens region Sydost har tappat 680 medlemmar jämfört med halvårsskiftet förra året. Men innan årets slut räknar föreningen med att hämta in tappet.

Sista juni i år visade Sydost ett medlemsantal på 69 495 personer, jämfört med 70 175 personer samma datum förra året. Det är ett medlemstapp på 680 personer och majoriteten av dem har förlorats i Östergötland.

Förklaringen beror till stor del på att medlemsrekryterarna varit kort om folk i Östergötland, något som nu är åtgärdat via två nyanställningar, förklarar Leo Carlsson Välitalo, chef för medlemsrekryteringen. Även att medlemsavgiften höjdes med tio kronor i januari kan ha inverkat.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Det vi ser i siffrorna är att vi har haft problem med rekryteringen. Det handlar om var vi finns och rekryterar. Största tappet har varit fram till april och en del beror på avgiftshöjningen. Men nu har det lugnat ned sig och vi kommer att jobba hårt framöver. Vi hoppas att vi klarar att vara några plus i år, säger Leo Carlsson Välitalo.

Annons

Ett län i regionen går mot strömmen, Kronoberg, där medlemsanatalet ökade med 218 personer.

I Sydost ingår länen Kronoberg, Jönköping, Kalmar, Blekinge, Östergötland och Gotland. Medlemsavgiften är 85 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.
Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Angelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyror Ny regionordförande lämnar sina uppdrag Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.