Annons

Ny regionordförande lämnar sina uppdrag

Östergötland Urban Gunnarsson avgår som regionordförande för Hyresgästföreningen i Sydost. Orsaken är långvariga problem efter att ha drabbats av corona.
Foto: Jenny Knutsson
Urban Gunnarsson lämnar posten som regionordförande i Sydost.

På fullmäktigemötet i slutet av april i år valdes Urban Gunnarsson till ny regionordförande för Hyresgästföreningen i Sydost, som omfattar länen Östergötland, Gotland, Kalmar, Blekinge, Kronoberg och Jönköping.

Kort efter att Urban tillträtt smittades han av coronaviruset och fick svårt att utföra sitt uppdrag. I slutet av maj beslutade regionstyrelsen att utse Inger Borg till ny tillförordnad regionordförande i väntan på att han skulle tillfriskna.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Men sjukdomen har orsakat långvariga problem i form av trötthet och koncentrationssvårigheter. Nyligen tog Urban Gunnarsson beslutet att lämna alla sina uppdrag för Hyresgästföreningen.

”Man kan inte vara oanträffbar så som jag har varit som regionordförande. Det jag nu har fått efter coronan är en hjärntrötthet som varken jag eller sjukvården vet hur länge den kan hålla i. Det är bland annat därför som jag nu har tagit detta beslut” skriver han i ett meddelande till föreningens förtroendevalda och anställda.

Förutom rollen som regionordförande lämnar han även sin plats som ledamot i föreningsstyrelsen i Motala.

Annons
Läs ocksåSå ska trenden vändas - Hyresgästföreningen vill få fler unga förtroendevaldaInger Borg, regionordförande Sydost.

”Tyvärr blev min tid som regionordförande mycket kort, men detta är ett beslut som jag nu har tagit för att jag måste sätta mig själv i första rum” skriver han i meddelandet.

Beskedet innebär att Inger Borg fortsätter som tillförordnad regionordförande till nästa fullmäktige. Anna Johansson som är vice regionordförande har valt att kvarstå på sin post. Att kalla till ett extraval har inte varit aktuellt.

— Det är inte aktuellt att bara för ordförandeposten dra igång ett extra fullmäktige för valfrågan, utan det blir på fullmäktige nästa år, säger Inger Borg.

Läs ocksåBäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfartBildmontage. Joel Ahonen, gruppchef för medlemsutveckling i region sydost, gläds åt ökande medlemsantal. Regionfullmäktige i Nässjö.

Hur påverkas styrelsearbetet av att Urban lämnar och en person försvinner?

Annons

— Det påverkar alltid att man blir en man kort när vi har väldigt mycket som ska göras. Men vi får jobba på ändå och försöka täcka upp för varandra, säger hon.

Hem & Hyra har sökt Urban Gunnarsson för en kommentar.

Läs också Hyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.