Annons

”Vi litar på förvaltaren”

Uppsala - Enligt vår förvaltare ska de sista handlingarna vara inlämnade på kommunen under våren, säger Poa Strömberg på Acasso fastigheter.

Acasso fastigheter äger fastigheten på Vaksalagatan 55 i Uppsala, där det finns sex studentlägenheter som enligt lagen inte får användas som bostad. På Uppsala kommun finns inget bygglov sökt för att göra om lokalerna till bostäder. Man hade heller inte kunnat bevilja något bygglov eftersom lokalen ligger under markplan och dagsljusinsläppet är alldeles för litet.

– Vi har ett avtal med vår förvaltare som ska ta hand om allt från bygglov till den dagliga driften. Bolaget har ingen direkt kontroll över det utan det är förvaltarens jobb, säger Poa Strömberg.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men ni som fastighetsägare är ju juridiskt ansvariga för att allt går rätt till?

Annons

– Ja, det är klart att vi är det. Vi har anlitat en förvaltare och jag litar på honom. Vi ska träffas imorgon för att gå igenom alla papper som rör det här.

Hem & Hyra har sökt förvaltaren Lars Uddfalk, men han är bortrest utomlands. Enligt Poa Strömberg ska de båda träffas imorgon, onsdag, i Uppsala för att reda ut frågorna och kunna svara på varför de har byggt hyresbostäder utan bygglov.

Annons
Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.
Läs också Rebecka bor i fukt och mögel – felanmälningarna fastnar hos värden Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.