Annons

Victoria Park säger upp svarta hyreskontrakt på Herrgården

Malmö Nya ägaren Victoria Park ser över hyresavtalen i bostadsområdet Herrgården för att komma till rätta med misstänkt svarthandel.

Victoria Park tog i december 2012 över de 867 lägenheterna på Herrgården i Malmö. Enligt SVT:s Sydnytt misstänker Victoria park att cirka 200 av lägenheterna i området har använts för svarthandel där lägenhetsinnehavaren som står på kontraktet hyr ut våningssängar och madrasser till bland andra flyktingar och papperslösa. Följden blir ökad skadegörelse i området.

– Om man har tio personer i en lägenhet men bara två nycklar så ser de till att komma in ändå. Det blir förstörelse i trappan, säger Greg Dingizian, vd och ägare till Victoria Park till Sydnytt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han uppskattar att cirka 200 lägenheter varit föremål för handel med svarta kontrakt. Hälften av dessa har hittills sagts upp och hyresgästerna har avhysts.

Annons
Läs också Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Johannas ockervärd behöll egen nyckel: ”Åt vår mat och gick in i vårt sovrum” Säljare krävs på 2,2 miljoner – sålde svartkontrakt Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Skyllde på otrohet för att slippa vräkning – gav upp i hovrätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.